Κοινωνία

Eurostat: Πολύ μεγάλη επιβάρυνση της Ελληνίδας εργαζόμενης

Eurostat: Πολύ μεγάλη επιβάρυνση της Ελληνίδας εργαζόμενης
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Την πολύ μεγάλη επιβάρυνση των γυναικών εργαζόμενων σε ώρες εργασίας, αλλά και την συνολικά μεγαλύτερη επιβάρυνση στην ΕΕ για τους Έλληνες εργαζόμενους το δεύτερο τρίμηνο φέτος, παρουσιάζει αναλυτικά η Eurostat με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Δευτέρα (15/11/2021).

Το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι ηλικίας 20-64 ετών δούλεψαν 3% περισσότερο σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα (Ιανουαρίου-Μαρτίου). Παρότι αυξήσεις καταγράφηκαν στο σύνολο σχεδόν της ΕΕ, η επίδοση της Ελλάδας με +18% είναι με διαφορά η πλέον αρνητική, καθώς πρόκειται για εξαπλάσια επιβάρυνση σε σχέση με τον μέσο όρο της Ένωσης.

Τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα για τις εργαζόμενες Ελληνίδες, όπως δείχνουν τα ίδια στοιχεία, καθώς η αύξηση των ωρών που εργάστηκαν το δεύτερο τρίμηνο φέτος ήταν 23,9%, με επιδείνωση σχεδόν διπλάσια σε σχέση με τους άνδρες εργαζόμενους (14,5%).

Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της ανισότητας, στην ΕΕ οι γυναίκες επίσης επιβαρύνθηκαν περισσότερο από τους άνδρες, αλλά τα ποσοστά των αυξήσεων ήταν 3,3% και 2,7%…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X