Κοινωνία

Εξάρχεια: Τα ΜΑΤ με εντολή διώχνουν τους δημοσιογράφους

Εξάρχεια: Τα ΜΑΤ με εντολή διώχνουν τους δημοσιογράφους
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Και στο «όλοι» είναι φυσικά και οι δημοσιογράφοι. Αυτούς έδιωξαν πρώτα από τα Εξάρχεια τα ΜΑΤ όταν απρόκλητα επιχείρησαν να απομακρύνουν τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί εκεί μετά την πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

13 χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα από την ημέρα που ο Επαμεινώνδας Κορνοκένας πυροβόλησε και σκότωσε τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια.

13 χρόνια μετά, εκατοντάδες κόσμου συμμετείχε στην πορεία μνήμης, η οποία έφτασε απόλυτα ειρηνικά στα Εξάρχεια για να γίνει συγκέντρωση στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Αλλά τότε η αστυνομία φαίνεται ότι είχε όρεξη για… τσαμπουκάδες και όπως αναφέρουν μαρτυρίες όχι μόνο επιχείρησαν να διώξουν τον κόσμο από την περιοχή και περικύκλωσαν την πλατεία, αλλά δόθηκε και εντολή να απομακρυνθούν οι δημοσιογράφοι.

Με τις ασπίδες τους, οι άνδρες των ΜΑΤ απώθησαν δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο σημείο, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις και καταγγελίες.

Πλέον οι αστυνομικοί ελέγχουν και δημοσιογράφους ακόμα και με την επίδειξη της δημοσιογραφικής ταυτότητας!

Δείτε τα όσα έγιναν από το 40:00 του βίντεο και μετά

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία φωτορεπόρτερ λιποθύμησε την ώρα που κάλυπτε τα γεγονότα της διαδήλωσης. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η λιποθυμία της προέκυψε επειδή ζαλίστηκε την ώρα των επεισοδίων.

Την παρέλαβε ασθενοφόρο από το σημείο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X