Θέμα

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα κοκαΐνης στη Μύκονο: Το βαρύ παρελθόν του Αλβανού αρχηγού

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα κοκαΐνης στη Μύκονο: Το βαρύ παρελθόν του Αλβανού αρχηγού
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η σπείρα εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία και το Λιμενικό έπειτα από μία καλά οργανωμένη επιχείρηση όπου χρησιμοποιήθηκε και drone ώστε να μην υπάρχει περιθώριο διαφυγής για τα μέλη της σπείρας.

Είχε μάλιστα προηγηθεί πολυήμερη παρακολούθηση και είχαν καταγραφεί όλες οι κινήσεις των κακοποιών.

Όπως μετέδωσε ο Alpha, χθες (04-06-2021) μέλη της συμμορίας μπήκαν στο πλοίο της γραμμής για το νησί των Κυκλάδων, αλλά χωρίς να το γνωρίζουν βρίσκονταν υπό διαρκή παρακολούθηση αστυνομικών. Το ίδιο συνέβαινε και με τους συνεργούς τους, στα Πατήσια.

Οι πάνοπλοι αστυνομικοί από την Υπηρεσία Οργανωμένου Εγκλήματος της Αθήνας σε συνεργασία με την Ασφάλεια του Λιμεναρχείου της Μυκόνου, η οποία έχει πραγματοποιήσει πολλές συλλήψεις το τελευταίο χρονικό διάστημα στο νησί, εισέβαλλαν στον χώρο την Παρασκευή υπό άκρα μυστικότητα.

Σημειώθηκαν τέσσερις συλλήψεις σε Αθήνα και Μύκονο, κατασχέθηκαν ναρκωτικά, όπλα και αυτοκίνητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κύκλωμα εισήγαγε απευθείας κοκαΐνη από την Ολλανδία και συγκεκριμένα από το Άμστερνταμ αποκλειστικά για «εκλεκτούς» πελάτες.

Ο αρχηγός της σπείρας θεωρείται πολύ επικίνδυνος, αφού στο παρελθόν συμμετείχε σε συμπλοκές με αντίπαλες ομάδες μαφιόζων, αλλά και με αστυνομικούς στην επαρχία. Είχε οργανώσει το κύκλωμα ο ίδιος και το ήλεγχε μέσα από ένα διαμέρισμα στα Πατήσια…

Στις… πλάτες του, είχε τον μισό ποινικό κώδικα και μια κινηματογραφική απόδραση, όταν το 2012, η ομάδα κρούσης της συμμορίας, μπήκε με Καλάσνικοφ σε νοσοκομείο των Τρικάλων όπου ο ίδιος είχε μεταφερθεί από τις φυλακές, προφασιζόμενος ασθένεια.

Ωστόσο, παρά την απόδρασή του, η Αστυνομία τον εντόπισε λίγο διάστημα μετά στον Κόκκινο Μύλο έπειτα από καταδίωξη και ανταλλαγή πυροβολισμών. Το 2015 αποφυλακίστηκε με αναστολή παρόλο που είχε καταδικαστεί σε 47 χρόνια κάθειρξης. Μετά την αποφυλάκισή του οργάνωσε την ομάδα του εκ νέου και άρχισαν το εμπόριο ναρκωτικών.

Το ένοχο παρελθόν 

Στις 11- 10-2007 συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας μετά από ένταλμα που εκκρεμούσε σε βάρος του από απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας με την οποία του επιβλήθηκε ποινή 4 ετών για την πράξη της ηθικής αυτουργίας κατά συρροή σε ελευθέρωση κρατουμένου.

Στις 12-10-2012 συνελήφθη για «απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, απόδραση κρατουμένου, διακεκριμένη περίπτωση κατοχής και χρήσης πυροβόλων όπλων», καθώς, ενώ βρισκόταν έγκλειστος στις φυλακές Τρικάλων, προφασίστηκε τραυματισμό, προκειμένου να μεταβεί στο Νοσοκομείο Τρικάλων, όπου με τη βοήθεια τεσσάρων ατόμων και υπό την απειλή καλάζνικοφ , ακινητοποίησαν τους συνοδούς και απέδρασε για να συλληφθεί βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς.

Στις 13-12-2012 συνελήφθη για «Επικίνδυνη Σωματική Βλάβη κατά συναυτουργία».

Στις 18-07-2012 συνελήφθη για «Αντίσταση» «παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών», «Περί όπλων», «Περί Αλλοδαπών», καθώς κατελήφθη να κατέχει προς πώληση συσκευασίες ναρκωτικών ουσιών κοκαΐνη, κάνναβη καθώς και ένα υποπολυβόλο, 3 πιστόλια και 207 φυσίγγια.

Στις 30-11-2015 αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Χανίων με αναστολή του υπολοίπου της ποινής του, υπό τον όρο της ανάκλησης, αφού συγχωνεύθηκαν οι ποινές των δικαστικών αποφάσεων και καθορίστηκε συνολική ποινή κάθειρξης 47 ετών 6 μηνών, (εκτιτέα 25 έτη) και χρηματική ποινή 56.500 ευρώ.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας και της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Μυκόνου, συνεχίζουν τις έρευνες προκειμένου να βάλουν στο χέρι και άλλα μέλη του κυκλώματος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X