Κοινωνία

Εξέγερση στην εκκλησία – Κοινώνησαν πιστούς παράνομα

Εξέγερση στην εκκλησία – Κοινώνησαν πιστούς παράνομα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει ειδήσεις και εικόνες από εκκλησία στο Κουκάκι, αλλά και την Κέρκυρα, όπου ιερείς κοινωνούσαν πιστούς από την πίσω πόρτα κατά παράβαση των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν λόγω πανδημίας.

Ειδικότερα το περιστατικό στην Αθήνα συνέβη στον ναό Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι με φωτογραφίες να καταγράφουν τον ιερέα να προσφέρει Θεία Κοινωνία από την πίσω πόρτα της εκκλησίας.

Στην Κέρκυρα, σύμφωνα με τοπικά μέσα, μέσα στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα και παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης , βρέθηκαν παράνομα πιστοί στους οποίους προσέφερε τη Θεία Κοινωνία ο ιερέας του ναού.

Ζητά παρέμβαση εισαγγελέα ο Χαρδαλιάς

Θέση πήρε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ζητώντας την παρέμβαση εισαγγελέα.

«Αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις εισαγγελικές αρχές να κινηθούν οι νόμικες διαδικασίες» ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, επικοινώνησε με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, τον ενημέρωσε για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και ζήτησε να ερευνηθούν από τους αρμόδιους Εισαγγελικούς λειτουργούς τα πραγματικά περιστατικά.

Έρευνα θα διεξάγει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Από την πλευρά της η Αρχιεπισκοπή Αθηνών εξέφρασε τον προβληματισμό της για το περιστατικό στο Κουκάκι και έδωσε υποσχέσεις πως θα πραγματοποιήσει έρευνα.

Η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής:

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ερευνά όλο το περιστατικό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου στο Κουκάκι και θα προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες. Υπενθυμίζεται ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους τους κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και πρέπει να τηρούνται απαρεγκλίτως. Η Ιερά Σύνοδος ακολουθεί πιστά όλες τις οδηγίες και όλες τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της Πολιτείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοιού.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X