Κοινωνία

Φαρμακείο δήλωσε σχεδόν 2.198 rapid test που δεν… πήρε ποτέ

Φαρμακείο δήλωσε σχεδόν 2.198 rapid test που δεν… πήρε ποτέ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ούτε ένα, ούτε δυο αλλά 2.198 rapid test είχε δηλώσει το φαρμακείο όπου έγινε ο έλεγχος από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και την ΕΛ.ΑΣ., αλλά τα τεστ αυτά δεν τα είχε… παραλάβει ποτέ!

Ο έλεγχος που αποκάλυψε τα πάντα, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, έγινε στο πλαίσιο του αν γίνονται τα rapid test αλλά και το αν καταχωρούνται στο Εθνικό Μητρώο Ασθενών COVID-19, κάτι που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση βεβαίωσης (θετικού/αρνητικού) αποτελέσματος μέσω του gov.gr.

Ανάλογα με τον αριθμό των καταχωρίσεων rapid test στο Εθνικό Μητρώο Ασθενών COVID-19, εντός ορισμένου χρονικού διαστήματος, η επιχείρηση οφείλει να αποδεικνύει προμήθεια ανάλογου αριθμού test.

Έτσι, τα κλιμάκια έφτασαν στο φαρμακείο που βρίσκεται στη δυτική Αττική. Ύστερα από τους ελέγχους στο φαρμακείο, στις προμηθεύτριες εταιρίες και μέσω της ΗΔΙΚΑ των test που καταχωρήθηκαν στο Εθνικό Μητρώο Ασθενών Covid-19, προέκυψε ότι υπήρχαν 2.198 καταχωρίσεις, για τις οποίες δεν αποδείχτηκε η προμήθεια του αντίστοιχου αριθμού rapid test!

Είχε δηλαδή καταχωρήσει σχεδόν 2.200 τεστ αλλά τα οποία δεν είχε αγοράσει ποτέ!

Ο ιδιοκτήτης του φαρμακείου για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, εμφάνισε εκ των υστέρων τιμολόγιο αγοράς rapid test, αλλά με εμπορική ονομασία, η οποία δεν εμφανίζεται στο σύνολο των αγορών της φερόμενης ως προμηθεύτριας εταιρείας για την επίμαχη περίοδο.

Εκείνο που ερευνούν ακόμη οι αρχές είναι αν πρόκειται για υπόθεση πλαστών βεβαιώσεων ή κάτι άλλο!

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X