Κοινωνία

Φλαμίνγκο στην Βουλιαγμένη…

Φλαμίνγκο στην Βουλιαγμένη…
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Έγινε και αυτό και είναι άγνωστα τα αίτια. Για πρώτη φορά εμφανίστηκαν δύο φλαμίνγκο, το ένα στην πλαζ της Βουλιαγμένης και το άλλο στην Αρτέμιδα.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στο facebook η οργάνωση για την περίθαλψη της άγριας ζωής, ΑΝΙΜΑ, τα φλαμίνγκο συνήθως ζουν σε υφάλμυρα νερά όπως σε λιμνοθάλασσες και στα Δέλτα των ποταμών.

Η οργάνωση αναφέρει πως δεν γνωρίζει πως βρέθηκαν στην Αττική σημειώνοντας πως ίσως παρασύρθηκαν από δυνατούς ανέμους.

Η ανάρτηση:
Φλαμίνγκο στις παραλίες;
Εδώ και μία εβδομάδα δεχόμαστε δεκάδες τηλέφωνα αναφορικά με την παρουσία ενός φλαμίνγκο στην πλαζ της Βουλιαγμένης, και από χτες για ένα άλλο στην Αρτέμιδα.
Τα πουλιά είναι ενήλικα και υγιή. Τα φλαμίνγκο συνήθως ζουν πολλά μαζί σε υφάλμυρα νερά , σε λιμνοθάλασσες και Δέλτα ποταμών. Τα συγκεκριμένα δεν ξέρουμε πώς βρέθηκαν σ΄ αυτή την πλευρά της Αττικής, φλαμίνγκο σε κατάλληλο βιότοπο μπορεί κανείς να συναντήσει στο Βουρκάρι Μεγάρων. Ισως παρασύρθηκαν από τους δυνατούς ανέμους.
Το φλαμίνγκο της Βουλιαγμένης φέρει δακτυλίδι, και η ΑΝΙΜΑ έχει ήδη επικοινωνήσει με το Ελληνικό Κέντρο Δακτυλίωσης ως προς την προέλευσή του, θα έχουμε πληροφορίες τις επόμενες μέρες.
Τα πουλιά αυτά πετούν, δεν είναι εύκολο να πιαστούν, για να μεταφερθούν σε καταλληλότερο μέρος.
Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον και τις πληροφορίες, παρακολουθούμε και τις δύο περιπτώσεις, αν χρειαστεί θα παρέμβουμε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X