Θέμα

Φωτιά: Κρανίου τόπος η Φυλή – Αποκαρδιωτικές εικόνες

Φωτιά: Κρανίου τόπος η Φυλή – Αποκαρδιωτικές εικόνες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες από τη φωτιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη στη Φυλή. Το πύρινο μέτωπο είναι τεράστιο και οι ισχυροί άνεμοι καθιστούν πολύ δύσκολο το έργο της κατάσβεσης με τους κατοίκους και τις πυροσβεστικές δυνάμεις να έχουν μπροστά τους μια δύσκολη νύχτα.

Οι κάτοικοι της Χασιάς είδαν τις περιουσίες τους να γίνονται στάχτη από το μένος της πύρινης λαίλαπας. Σπίτια και αυτοκίνητα παραδόθηκαν στις φλόγες παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων.

https://www.youtube.com/watch?v=XlCX3oZxAuA

Αυτή τη στιγμή το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς ανεβαίνει προς την Πάρνηθα και υπάρχει ενδεχόμενο είτε να κατευθυνθεί προς τον Δρυμό είτε προς το Μενίδι.

Η κατάσταση είναι αποπνικτική και οι πυκνοί καπνοί στην περιοχή είναι τεράστιοι με αποτέλεσμα να φτάνουν μέχρι την Αττική οδό.

https://www.youtube.com/watch?v=tYYFHkPWBiA&t=1s

Στη μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί 164 πυροσβέστες, έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 28 υδροφόρες, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις έξι αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα.

https://www.youtube.com/watch?v=i2AWj5fQS_4&t=1s

Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν τις 16:00 το πύρινο μέτωπο μεγάλωσε, ενώ νέο μήνυμα έστειλε το 112 για εκκένωση στην περιοχή Πανόραμα.

Στις 16:09 εστάλη και νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση των περιοχών Άνω Λιόσια, Γεννηματά και Κανάλα.

https://www.youtube.com/watch?v=nDMKqg7vZMw

Δείτε φωτογραφίες:

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: EUROKINISSI

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X