Κοινωνία

Φωτιά: Νέα ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά στις 20:00

Φωτιά: Νέα ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά στις 20:00
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Για την κατάσταση σε όλα τα μέτωπα της φωτιάς που είναι ενεργά, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, θα προχωρήσει σε νέα ενημέρωση για την πορεία των πύρινων μετώπων στις 20:00.

Υπενθυμίζεται ότι φωτιά κατακαίει την Εύβοια από το απόγευμα της Τρίτης, ενώ ωωρίτερα εκκενώθηκαν λόγω της μεγάλης φωτιάς οι οικισμοί Ροβιές και Παλαιοχώρι.

Πολύ δύσκολες ώρες ζουν τις τελευταίες στιγμές οι κάτοικοι στις Ροβιές, καθώς οι Αρχές κάλεσαν τους κατοίκους και τους τουρίστες να συγκεντρωθούν στην παραλία. Ένα τεράστιο μέτωπο φωτιάς έρχεται από τη βόρεια πλευρά με φλόγες που ξεπερνούν και τα 20 μέτρα μέσα σε πευκόφυτη περιοχή σε αρκετά σημεία.

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει και στην Αρχαία Ολυμπία, όπου έχουν εκκενωθεί Πελόπιο, Πλάτανος και Καυκανιά, ενώ νωρίτερα είχαν εκκενωθεί προληπτικά οι κοινότητες, Ηράκλεια και Πουρνάρι.

Τα μέτωπα της φωτιάς είναι τρία: Φλόκα και Ηρακλειά στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και Γραμματικό στο Λατζόι του Δήμου Πύργου. Το μέτωπο της φωτιάς είναι ανεξέλεγκτο παρά τις τεράστιες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και κινείται προς την Αρχαία Ολυμπία, σύμφωνα με πληροφορίες.

Οι κάτοικοι στα χωριά βρίσκονται στους δρόμους και παρακολουθούν τις φλόγες να πλησιάζουν τα χωριά τους και να απειλούν τις περιουσίες τους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X