Κοινωνία

Φωτιά στο Σχίνο Κορινθίας: Εικόνα ύφεσης με διάσπαρτες εστίες

Φωτιά στο Σχίνο Κορινθίας: Εικόνα ύφεσης με διάσπαρτες εστίες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε ύφεση βρίσκεται πλέον η πυρκαγιά που ξέσπασε στον Σχίνο Κορινθίας και επεκτάθηκε ταχύτατα το βράδυ της Τετάρτης (19/5) σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αρχηγός της Πυροσβεστικής, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Με βάση τις εκτιμήσεις του Πυροσβεστικού Σώματος αύριο η πυρκαγιά αναμένεται να οριοθετηθεί.

Θετική εξέλιξη προς την επίτευξη του στόχου είναι ότι έχουν κοπάσει οι άνεμοι, οι οποίοι έχουν πλέον ένταση 2 με 3 μποφόρ με τη συνδρομή των εναέριων μέσων να είναι κομβική στην προσπάθεια κατάσβεσης.

Στη μάχη με τις φλόγες επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή 278 πυροσβέστες, 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ΜΕΤΠΕ, το κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ». Από αέρος συμμετέχουν οκτώ αεροσκάφη, οκτώ PZL, δύο ελικόπτερα και ακόμη δύο ελικόπτερα της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας ως συντονιστικά.

Παράλληλα, συνδρομή παρέχουν και μονάδες του στρατού, εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Την ίδια στιγμή αποκαρδιωτική είναι η εικόνα που αφήνει πίσω της η πύρινη λαίλαπα.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του meteo.gr η πυρκαγιά εξαπλώθηκε ραγδαία καίγοντας συνολική έκταση που ξεπερνά τα 55.000 στρέμματα έως την Παρασκευή.

Πέραν της οικολογικής καταστροφής στάχτη έγιναν και πολλά σπίτια πολιτών αλλά και καλλιέργειες.

Παράλληλα πανοραμικό βίντεο του MegaraTv επιχείρησε να αποτυπώσει το μέγεθος της καταστροφής σε ένα βίντεο από ψηλά που συγκλονίζει.

Ενδεικτικό της σφοδρότητας του φαινομένου είναι ότι η πυροσβεστική, έστησε κινητό επιχειρησιακό κέντρο στο μέτωπο της φωτιάς.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X