Κοινωνία

Φωτιά τώρα: Χάρτης με τις πυρκαγιές στην Ελλάδα

Φωτιά τώρα: Χάρτης με τις πυρκαγιές στην Ελλάδα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Φωτιά τώρα: Μια ακόμη μία μέρα φωτιές καίνε σε διάφορα σημεία στην Ελλάδα. Η πιο ανησυχητικές πυρκαγιές είναι στην Πάρνηθα, στη Βοιωτία και την Αλεξανδρούπολη.

Πυροσβέστες κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να ελέγξουν τα πύρινα μέτωπα ενώ ολονύχτιες είναι οι μάχες με τις φλόγες.

Πού έχει φωτιές τώρα

Πάρνηθα: Ολονύχτια μάχη με τις αναζωπυρώσεις στην Πάρνηθα έδιναν οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις μαζί με τους εθελοντές, καθώς τα ξημερώματα οι άνεμοι ενισχύθηκαν αρκετά και φούντωσαν το πύρινο μέτωπο. Το μέτωπο αυτή την ώρα εντοπίζεται στα αριστερά της Πάρνηθας με κατεύθυνση ανατολικά προς την περιοχή της Αγίας Παρασκευής.

Παράλληλα στις 03:58 εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των περιοχών Θρακομακεδόνες, Μπόσκιζα και Πανόραμα Μενιδίου να βρίσκονται σε ετοιμότητα να εκκενώσουν σε περίπτωση που πλησιάσουν οι φλόγες τα σπίτια τους.

Στο σημείο επιχειρούν 260 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 77 οχήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημερας ξεκίνησαν να πραγματοποιούν ρίψεις νερού 6 αεροσκάφη και7 ελικόπτερα.

Ταυτόχρονα επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις εθελοντών πυροσβεστών με πεζοπόρα τμήματα, δυνάμεις που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής ‘Αμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Αττικής (δείτε περισσότερα εδώ).

Βοιωτία: Σε πλήρη εξέλιξη είναι και η φωτιά που ξέσπασε χθες (23/08) το μεσημέρι στο Στείρι Διστόμου Βοιωτίας. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των δυνάμεων και έχουν συμβάλλει στην εξάπλωση της φωτιάς. Στο σημείο επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμληματος και 16 οχήματα, ενώ από αέρος παρέχουν συνδρομή 2 ελικόπτερα (δείτε περισσότερα εδώ).

Αλεξανδρούπολη: Μία ακόμη ημέρα μάχης με τις φλόγες στον Έβρο, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 620.000 καμένα στρέμματα. Το 112 έχει στείλει προειδοποιητικά μηνύματα στους κατοίκους για να βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε εάν χρειαστεί αν εκκενώσουν τους οικισμούς. Το πύρινο μέτωπο καίει σε Συκορράχη και Κασιτερά ενώ εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα στους κατοίκους των περιοχών Ροδόπης και Μεστή Έβρου προς την Κομοτηνή, σύμφωνα με το Mega .

Δείτε εδώ τον χάρτη που δείχνει το μέτωπο της κάθε φωτιάς

Δείτε εδώ τον χάρτη της NASA για τις φωτιές στην Ελλάδα

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X