Κοινωνία

Φωτιά τώρα: Τρίτη νύχτα αγωνίας σε Κορινθία και Μέγαρα! Μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Φωτιά τώρα: Τρίτη νύχτα αγωνίας σε Κορινθία και Μέγαρα! Μάχη με τις αναζωπυρώσεις
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται για ένα ακόμα 24ωρο η μάχη με τη φωτιά που ξεκίνησε από τον Σχίνο Κορινθίας το βράδυ της Τετάρτης και συνεχίζει να κατακαίει πλέόν την άκρη της Δυτικής Αττικής, έχοντας κάνει στάχτη πάνω από 40.000 στρέμματα παρθένου δάσους.

Η τελευταία εξέλιξη από το μέτωπο στην περιοχή των Μεγάρων, όπου νωρίτερα οι σκηνές ήταν δραματικές με τις αναζωπυρώσεις να οδηγούν σε εκκένωση τους οικισμούς Παπαγιαννέικα, Πευκενέα και Ζάχουλη και σπίτια να κινδυνεύουν, αναφέρει πως έπεσαν αρκετά οι άνεμοι.

Αυτό δίνει μια νότα αισιοδοξίας για την πορεία της νύχτας, όμως, σε καμία περίπτωση η πυροσβεστική και όλοι όσοι συνδράμουν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς δεν χαλαρώνουν και συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη τους. Τα «καντηλάκια» που συνεχίζουν να καίνε στο δάσος και οι αναζωπυρώσεις αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για τυχόν νέα εξάπλωση του μετώπου.

Το θετικό είναι πως η πτώση των ανέμων μπορεί να φέρει οριοθέτηση της φωτιάς, όμως, αν αυτό δεν συμβεί τότε πάμε ολοταχώς για μια ακόμη νύχτα αγωνίας.

Παρά το γεγονός ότι οι άνεμοι δείχνουν να πέφτουν όσο περνάει η ώρα, οι εστίες που παραμέμένουν διάσπαρτες αναζωπυρώνονται δημιουργώντας νέα επικίνδυνα μέτωπα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X