Κοινωνία

Γουργουλιάνης: Η γρίπη ήρθε νωρίτερα-Να εμβολιαστούν όλοι

Γουργουλιάνης: Η γρίπη ήρθε νωρίτερα-Να εμβολιαστούν όλοι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

 Για τον κορονοϊό και την κατάσταση στο σχολεία, καθώς και για τη γρίπη που ήρθε φέτος νωρίτερα μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης. Ανέφερε πως η κατάσταση φέτος στην περίοδο με το άνοιγμα των σχολείων είναι τελείως διαφορετική σε σχέση με πέρσι, σημειώνοντας πως σε μεγάλο βαθμό έχει επέλθει η ανοσοποίηση του πληθυσμού, καθώς τόσο πολλοί ενήλικες, όσο και παιδιά, νόσησαν στην διάρκεια του καλοκαιριού, με την μετάλλαξη Όμικρον, η οποία τελικώς αποδείχθηκε μεν πολύ μεταδοτική, αλλά χωρίς πολλά κρούσματα με βαριά νόσηση και ουσιαστικά όποιος νόσησε είναι σαν να έκανε μια ισχυρή δόση εμβολίου, όπως επεσήμανε ο Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης.

Ο καθηγητής επισήμανε στον Ant1 πως στα νοσοκομεία πλέον νοσηλεύονται κυρίως ασθενείς μεγάλης ηλικίας και με υποκείμενα νοσήματα και όχι νεότεροι σε ηλικία φορείς του κορονοϊού και τόνισε πως οι θάνατοι πλέον είναι θάνατοι ασθενών με κορονοϊό και όχι από κορονοϊό.

Ερωτηθείς σχετικά με την γρίπη και τον εμβολιασμό, ο Καθηγητής Πνευμονολογίας είπε «Τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαμε γρίπη, ξέρουμε ότι θα έχουμε ενδημικά κύματα και έχουμε τα δεδομένα από το νότιο ημισφαίριο ότι η γρίπη ήρθε δύο μήνες νωρίτερα. Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα σε όλους εμβολιασμό με τα εμβόλια, όταν έρθουν, που θα είναι επικαιροποιημένα».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X