Κοινωνία

Η Φυλή πριν και μετά την καταστροφική φωτιά – Βίντεο που σου μαυρίζει την ψυχή…

Η Φυλή πριν και μετά την καταστροφική φωτιά – Βίντεο που σου μαυρίζει την ψυχή…
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η καταστροφή μετά την πυρκαγιά στη Φυλή απεικονίζεται στο βίντεο που ακολουθεί. Βλέποντας τις εικόνες, πριν και μετά τη φωτιά, “μαυρίζει η ψυχή σου” και σκέφτεσαι με οργή όλη αυτή την ανικανότητα του επιτελικού κράτους, την άρνηση να επενδύσει στην πρόληψη και στην ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων που έχει 4.000 κενά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνείται πεισματικά να τα καλύψει.

Το βίντεο είναι από το UpStories και αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Το Up Stories σε συνεργασία με τον Νίκο Αγγελόπουλο παρουσιάζει το πριν και το μετά της απόλυτης καταστροφής που προκάλεσε η πυρκαγιά στην Φυλή Αττικής. Απέραντες εκτάσεις που μέχρι πρότινος αποτελούσαν τον βασικό πνεύμονα της Αττικής πλέον είναι αποκαΐδια και εμβληματικές τοποθεσίες της περιοχής όπως η πηγή Κρύας και το Φρούριο Φυλής δεν θυμίζουν σε τίποτα το παρελθόν. Οι εικόνες πραγματικά σπαράζουν την καρδιά όλων».

Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ποιοι είναι οι υπεύθυνοι.

Φωτιές: 1,6 εκατ. στρέμματα κάηκαν φέτος

Στο μεταξύ, τα νέα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφόρησης για Δασικές Πυρκαγιές, που ανέλυσε το Meteo, δείχνουν ότι στην Ελλάδα είχαμε 20% λιγότερες δασικές φωτιές, αλλά ήδη καταγράφεται 270% αύξηση των καμένων εκτάσεων, όπως προκύπτει από την επικαιροποίηση των στοιχείων.

Ειδικότερα, η αθροιστικά καμένη έκταση στην Ελλάδα, από την αρχή του έτους έως και την Τετάρτη, καταγράφει αύξηση +270% σε σύγκριση με την έκταση που κατά μέσο όρο (2002 – 2022) καίγεται ετησίως στη χώρα μας.

Καταγράφοντας 1.610.080 στρέμματα καμένων εκτάσεων έως την Τετάρτη 30.08.2023, η Ελλάδα κατατάσσεται πρώτη μεταξύ 20 Μεσογειακών χωρών. Δεύτερη έρχεται η Ισπανία με 843.150 στρέμματα και τρίτη η Ιταλία με 630.610 στρέμματα. Αύξηση των καμένων εκτάσεων καταγράφουν επίσης η Γαλλία (+68%) και το Μαρόκο (+43%), ενώ μείωση καταγράφεται στις υπόλοιπες χώρες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X