Κοινωνία

Η Ιερά Σύνοδος «παρακαλά» πιστούς και ιερείς για τήρηση μέτρων και εμβολιασμό

Η Ιερά Σύνοδος «παρακαλά» πιστούς και ιερείς για τήρηση μέτρων και εμβολιασμό
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η απόφαση της κυβέρνησης να επιτρέψει την είσοδο στις εκκλησίες στους ανεμβολίαστους πολίτες χωρίς την απαίτηση rapid test προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Η Ιερά Σύνοδος, που συνεδρίασε την Τετάρτη (03.11.2021) επιχείρησε να… απαντήσει.

Η Ιερά Σύνοδος απηύθυνε εκ νέου έκκληση σε όλους τους ιερείς αλλά και τους πιστούς, κατά την προσέλευσή τους στις εκκλησίες να τηρούν επακριβώς όλα τα μέτρα προστασίας για την εξάπλωση της ασθένειας του κορονοϊού και προτρέπει όλους για τον εμβολιασμό τους, σύμφωνα με τις υποδείξεις της ιατρικής κοινότητας, ελεύθερα και αβίαστα, ως ουσιαστικό μέτρο προστασίας κατά της πανδημίας, αναφέρεται στην ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, εκκλησιαστικοί κύκλοι, με αφορμή τις αντιδράσεις για τα νέα μέτρα ανέφεραν ότι η Εκκλησία από την πρώτη στιγμή της προσπάθειας αναχαίτισης της νόσου έλαβε όλα τα ενδεδειγμένα υγειονομικά μέτρα έτσι ώστε να μην προκληθεί ουδένα πρόβλημα στον πιστό λαό της.

Η Εκκλησία τηρεί την τάξη, επισημαίνουν.

Προκειμένου, δε, να δώσει το καλό παράδειγμα για την τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν θα παραστεί στις ενθρονίσεις των νεοχειροτονηθέντων μητροπολιτών Λαγκαδά, Καστορίας, Κιλκισίου, Περιστερίου και Θήρας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X