Κοινωνία

Ιάσωνας Αποστολόπουλος: Τον στοχοποιούν ξανά ακροδεξιοί! «Ξέρουμε που μένεις»

Ιάσωνας Αποστολόπουλος: Τον στοχοποιούν ξανά ακροδεξιοί! «Ξέρουμε που μένεις»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Απειλές δέχεται ξανά ο διασώστης Ιάσωνας Αποστολόπουλος, με ακροδεξιούς να του στέλνουν μηνύματα στα social media πως ξέρουν που μένει!

Όλα ξεκίνησαν από τη δημοσιοποίηση ενός εξώδικου στο capital.gr, το οποίο έστειλε ο Ιάσωνας Αποστολόπουλος. Και ενώ το εξώδικο δημοσιεύτηκε, δεν σβήστηκαν στοιχεία όπως η διεύθυνσή του και τα ονόματα των γονιών του όπως συνηθίζεται.

Έτσι ξεκίνησαν τα απειλητικά μηνύματα στον γνωστό διασώστη, που βρίσκεται για πολλοστή φορά στο στόχαστρο ανθρώπων με φασιστική και ρατσιστική ιδεολογία. Κάποιοι μάλιστα, τον προειδοποιούν πως γνωρίζουν που μένει, με φωτογραφίες του σπιτιού του που ανέσυραν από το google earth.

Ο ίδιος ο Ιάσωνας Αποστολόπουλος, από την κεντρική Μεσόγειο όπου βρίσκεται, ανέβασε κάποια από τα screenshot με τις απειλές σε βάρος του και ξεκαθάρισε ότι στη διεύθυνση που αναγράφεται, μένει η οικογένειά του και όχι ο ίδιος.

Το άρθρο που ήταν αιτία για το εξώδικο (και που κατέβηκε όπως αναφέρει ο διασώστης) του Ιάσωνα Αποστολόπουλου στο capital.gr,  ήταν του Θοδωρή Γιάνναρου, o οποίος έχει αποκαλέσει πρόσφυγα «πίθηκο» και έχει προκαλέσει με φράσεις όπως «σφαίρες στους ανθέλληνες» με αποτέλεσμα να διαγραφεί από μέλος της ΝΔ.

Στο εν λόγω κείμενο, με ακροδεξιά ρητορική, ο Γιάνναρος συκοφαντεί τον Ιάσωνα Αποστολόπουλο γράφοντας μεταξύ άλλων: «Κάποιοι τραγελαφικοί όμως Ιάσωνες, μέλη δύσοσμων ΜΚΟ, βολεμένοι, καλοταϊσμένοι και αδρά πληρωμένοι θα ήθελαν σίγουρα να μην ξέρουμε, και για τον λόγο αυτό, με κροκοδείλια δάκρυα προσπαθούν να παραπλανήσουν, με δικές τους αυθαίρετες εκδοχές made in Turkey, περί του “Δικαίου της Θάλασσας” φθάνοντας στο σημείο να λένε, πως… η υποχρέωση διάσωσης ανθρώπων, που με το έτσι θέλω και χωρίς άδεια εισόδου στη χώρα μας, είναι υπέρτερη… της φύλαξης των συνόρων μας.

(…) Είστε καλά αγαπητοί Ιάσωνες, που ακόμα κυκλοφορείτε ελεύθεροι, αντί να έχετε κατηγορηθεί για “human trafficking”, απόπειρα δολοφονίας δια του πνιγμού απεγνωσμένων ανθρώπων, κατασκοπεία και συνεργασία -επ’ αμοιβή, με εχθρική χώρα με εχθρούς δηλαδή της Ελλάδος” και εν συνεχεία αναφέρει: “Την ηθική ευθύνη για το έγκλημα αυτό, όπως και για πληθώρα άλλων εγκλημάτων, φέρουν όλοι εκείνοι οι δήθεν ανθρωπιστές επί πληρωμή, Ιάσωνες και οι πολιτικάντηδες που τους σιγοντάρουν για δικούς τους λόγους και που έχουν επιτρέψει να υπάρχει στην Ελλάδα ένα καθεστώς ασυδοσίας αναφορικά με την παράνομη είσοδο και παραμονή αλλοδαπών από χώρες του τρίτου κόσμου.» Το άρθρο κλείνει με υβριστική και απειλητική αναφορά στο πρόσωπό του «Αρκετά ανεχθήκαμε τους απανταχού Ιάσωνες και τους λερωμένους συνεργούς τους».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X