Κοινωνία

Ιερά Σύνοδος -Η εισήγηση του Μητροπολίτη Μεσογαίας: Ψυχική διαταραχή η ομοφυλοφιλία

Ιερά Σύνοδος -Η εισήγηση του Μητροπολίτη Μεσογαίας: Ψυχική διαταραχή η ομοφυλοφιλία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος: Ως βασικός εισηγητής στην έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, χαρακτήρισε την ομοφυλοφιλία ως «ψυχική νόσο» και την ομοφυλοφιλική πράξη ως «ψυχική διαταραχή».

Μάλιστα, τα λέει αυτά ο Μητροπολίτης Μεσογαίας, που είναι επικεφαλής της «Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Βιοηθικής» της Εκκλησίας. Στην ίδια επιτροπή είναι αναπληρωματικό μέλος ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Αίσθηση προκαλούν οι θέσεις που εξέφρασε κατά την εισήγησή του ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος στη συνεδρίαση της Συνόδου της Ιεραρχίας ο οποίος λίγο ως πολύ παρουσίασε την ομοφυλία ως ψυχιατρική νόσο, και ζήτησε την δυναμική αντίδραση της Εκκλησίας έναντι του νομοσχεδίου και έβαλε ευθέως κατά τη κυβέρνησης και των κομμάτων.

«Το µεγαλύτερο λάθος µας ὡς Εκκλησίας θὰ ἦταν νὰ δεχθοῦµε ὅτι ἡ οµοφυλοφιλικὴ πράξη, ἐκτὸς ἀπὸ ψυχικὴ διαταραχή, δὲν εἶναι καὶ ἁµαρτία. Τὰ πρόσωπα αὐτά, ἐκτὸς ἀπὸ τὴν ἐλπίδα τῆς ψυχιατρικῆς θεραπείας, θὰ εἶχαν χάσει ὁριστικὰ καὶ τὴ σωτήρια διάθεση µετανοίας καὶ τὴν ἀναζήτηση τῆς παρηγορίας τοῦ θείου ἐλέους γιὰ τὶς δικές τους ἐκτροπές» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης στην 29σέλιδη εισήγηση του(!) .

Ο Μητροπολίτης που είναι και Πρόεδρος της Επιτροπής Βιοηθικής της Εκκλησίας σημείωσε μάλιστα ότι «από τότε που η ψυχιατρική διέγραψε την ομοφυλοφιλία από την λίστα των ψυχικών διαταραχών, παραιτήθηκε από τη σχετική έρευνα και έμειναν τα δύστυχα αυτά άτομα αβοήθητα με μοναδική συντροφιά την ελπίδα σε μια βολική νομοθεσία και τη διεκδίκηση δικαιωμάτων με παρελάσεις αυτοξευτελισμού και ντροπής».

 

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας δεν παρέλειψε μάλιστα να επιτεθεί με σκληρά λόγια στην κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα ισχυριζόμενος μεταξύ άλλων ότι «η τυχόν ψήφιση του νομοσχεδίου υπονομεύει το Έθνος και υπο την έννοια αυτή λειτουργεί αντεθνικά». «Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι ότι ψηφίζουν το νομοσχέδιο, αλλά ότι το υποστηρίζουν και το προβάλλουν ως πρόοδο» σημειώνει επίσης σε άλλο σημείο της ομιλίας του ενώ δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη για τις δηλώσεις του λέγοντας ότι «κάτι παραπάνω γνωρίζει για το τι είναι ἁµαρτία ὁ Απόστολος Παύλος απὸ τὸν Κυβερνητικό Εκπρόσωπο».

 

https://www.youtube.com/watch?v=7QcXpgZ_0c4

Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος

Ο Μητροπολίτης Νικόλαος (κατά κόσμον Νικόλαος Χατζηνικολάου, Θεσσαλονίκη, 13 Απριλίου 1954) είναι Έλληνας θεολόγος, κληρικός της Ορθόδοξης Εκκλησίας, επίσκοπος της Εκκλησίας της Ελλάδος και Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής από το 2004. Είναι, επίσης, διακεκριμένος επιστήμονας και καθηγητής πανεπιστημίου. Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και στο MIT, αλλά και στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Κρήτης.

Βιογραφικά στοιχεία

Γεννήθηκε στις 13 Απριλίου 1954 στη Θεσσαλονίκη. Είναι κατά σάρκα αδερφός του προϊσταμένου της Αδελφότης Θεολόγων «Ο Σωτήρ» Αρχιμανδρίτου π. Αστερίου Χατζηνικολάου. Σπούδασε Φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης λαμβάνοντας το πτυχίο του με άριστα. Μετά τη συμπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στις Η.Π.Α., στην Αστροφυσική (Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ) και βρέθηκε στη NASA για περισσότερο από έναν χρόνο. Σπούδασε σε διδακτορικό επίπεδο (PhD) Μηχανολογία και Βιοϊατρική Τεχνολογία (Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, ΜΙΤ). Ακολούθως και παράλληλα προς την επιστημονική του έρευνα σπούδασε την επιστήμη της Θεολογίας στην Ελληνορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης, από όπου και έλαβε τους τίτλους Master of Theological Studies και Master of Theology. Δίδαξε στα Πανεπιστήμια του Χάρβαρντ και του M.I.T., στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διάκονος και Πρεσβύτερος

Υπήρξε διευθυντής του Κέντρου Βιοϊατρικής Ηθικής και Δεοντολογίας και πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Βιοηθικής της Εκκλησίας της Ελλάδος. Εκάρη μοναχός στις 18 Μαρτίου 1989 στην Ιερά Μονή Στομίου Κονίτσης και την επομένη χειροτονήθηκε διάκονος και εν συνεχεία πρεσβύτερος στις 10 Σεπτεμβρίου του ιδίου έτους. Αργότερα ανεγράφη στο μοναχολόγιο της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους. Από το 1990 έως και το 2004 διακόνησε ως εφημέριος στο αγιορείτικο Μετόχι της Αναλήψεως (Μονής Σίμωνος Πέτρας) στο Βύρωνα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X