Κοινωνία

Ιερά Σύνοδος: Λύση για να λειτουργήσουν όλοι οι ναοί το Πάσχα

Ιερά Σύνοδος: Λύση για να λειτουργήσουν όλοι οι ναοί το Πάσχα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τη λειτουργία όλων των ναών το Πάσχα, τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα προστασίας, επιθυμεί η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ), η οποία συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές για να βρεθεί λύση.

Το συγκεκριμένο ζήτημα βρέθηκε στο επίκεντρο της ΔΙΣ, η οποία συνήλθε για δύο ημέρες μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό την Προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

«Η ΔΙΣ αποφάσισε την συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, ως προς την εξεύρεση της καλύτερης λύσης για την λειτουργία όλων των Ιερών Ναών και των Ιερών Μονών, ιδιαιτέρως κατά την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος καθώς και της Διακαινησίμου, τηρουμένων των απαραιτήτων υγειονομικών μέτρων» τονίζεται στη σχετική επίσημη ενημέρωση ενώ η ΔΙΣ θα συνέλθει εκ νέου για τον μήνα Απρίλιο, την εβδομάδα προ της Κυριακής των Βαΐων.

Υπενθυμίζεται πως οι εκκλησίες λειτούργησαν την Κυριακή της Ορθοδοξίας (21 Μαρτίου), στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου (25 Μαρτίου) και στους Δεύτερους Χαιρετισμούς της Θεοτόκου (26 Μαρτίου).

Τα μέτρα προέβλεπαν πως η λειτουργία θα γίνεται στον καθεδρικό ναό εκάστου Δήμου, με αναλογία 1 πιστού ανά 25 τετραγωνικά και με όριο τους 20 πιστούς και με υποχρεωτική χρήση μάσκας, καθώς και υποχρεωτικό testing με ευθύνη της οικείας Ιεράς Μητροπόλεως σε ιερείς και ψάλτες για τις τρεις θρησκευτικές εορτές.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X