Κοινωνία

Ίλιον -Βιασμός 15χρονου: Oπλα, ναρκωτικά, πλαστές ταυτότητες

Ίλιον -Βιασμός 15χρονου: Oπλα, ναρκωτικά, πλαστές ταυτότητες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ίλιον -Βιασμός: Τα ευρήματα των Αρχών από την εξερεύνηση στα κινητά τους τηλέφωνα μαρτυρούν μια ροπή προς παραβατικές συμπεριφορές, τις οποίες μάλιστα επιδεικνύουν ακόμα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών συνεχίζουν να ερευνούν τη δράση τους, καθώς για τουλάχιστον έναν από τους κατηγορουμένους εξετάζεται η εμπλοκή του σε… ποινικές πράξεις. Ο 15χρονος, που έχει προφυλακιστεί, φέρεται να είναι γνωστός στο σχολικό του περιβάλλον για τις σχέσεις που είχε με κακοποιά στοιχεία.

Eνας 15χρονος οπλίζει πιστόλι και ένας άλλος κρατά τσιγάρο ινδικής κάνναβης. Οι φωτογραφίες αυτές εντοπίστηκαν στα κινητά τηλέφωνα των κατηγορουμένων για το βιασμό του 15χρονου.
«Πιστολέρο»

Ενας 15χρονος κρατά με το ένα χέρι του πιστόλι και με το άλλο το οπλίζει, έχοντας την κάννη στραμμένη παράλληλα με το έδαφος. Ενας άλλος κρατά στα χέρια του ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο ινδικής κάνναβης. Πρόκειται για δύο φωτογραφίες που εντοπίστηκαν στα κινητά τηλέφωνα των αγοριών που έχουν συλληφθεί για το βιασμό του 15χρονου. Τα παραπάνω στιγμιότυπα μάλιστα είχαν αναρτηθεί το προηγούμενο διάστημα στα social media, με τους ανήλικους να επιδεικνύουν την παραβατική τους συμπεριφορά. Μάλιστα, ο ένας από τους συλληφθέντες φέρεται να επιχειρούσε πριν την ενηλικίωσή του να κάνει «στροφή» προς την παρανομία, καθώς είχε επαφές με διακινητές ναρκωτικών ουσιών, ενώ παράλληλα είχε αναλάβει το ρόλο του… «προμηθευτή» πλαστών ταυτοτήτων σε συμμαθητές του.

Από κόσκινο…

Τα κινητά τηλέφωνα των 6 συλληφθέντων βρίσκονται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, με τις Αρχές να προσπαθούν να ανασύρουν διαγραμμένα μηνύματα και αρχεία που σχετίζονται με το βιασμό του 15χρονου. Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος που δημοσίευσε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha ανάμεσα στα μέλη της παρέας, μετά την καταγγελία του θύματος. «Λοιπόν, άμα έχεις βίντεο με τον… σβήσ’ τα όλα γιατί σας ψάχνουν», φέρεται να λέει ο ένας μαθητής και όταν ο δεύτερος εμπλεκόμενος του απαντά: «Δεν έχω τίποτα», τον προειδοποιεί: «Ωραία, άμα έχεις λέω… πες το και στον… και στους άλλους. Να τα σβήσουν».

Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο των ερευνών βρίσκονται τα συνθήματα που έχουν καταγραφεί στα σοκαριστικά βίντεο των βιασμών, τα οποία παραπέμπουν σε οπαδικές συμπλοκές επικυριαρχίας σε γειτονιές της Αθήνας. Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να προκύπτουν στοιχεία που να παραπέμπουν σε οπαδικά κίνητρα πίσω από τις πράξεις των ανηλίκων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X