Κοινωνία

Ιωάννα για επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη: Σκέφτηκα τα ματωμένα μου ρούχα και τον πόνο

Ιωάννα για επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη: Σκέφτηκα τα ματωμένα μου ρούχα και τον πόνο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση με βιτριόλι:«Αρχικά δεν μπορούσα να το πιστέψω» λέει στον ΑΝΤ1 και προσθέτει πως «οι εικόνες με τα ράσα και τα αίματα με σόκαραν και αμέσως σκέφτηκα τα δικά μου σκισμένα και ματωμένα ρούχα και τον πόνο που ένιωθα εκείνη τη στιγμή».

«Ένιωσα ταχυκαρδία. Η ταύτιση είναι αναπόφευκτη και δυστυχώς επίπονη για εμένα. Από ό,τι ενημερώθηκα, ευτυχώς δεν κινδύνεψε η ζωή κάποιου ανθρώπου. Δεν θα μπορέσω ποτέ να μπω στην λογική αυτών των εγκλημάτων. Πιστεύω πως οι θύτες δεν μπορούν να ξεχωρίσουν βασικές έννοιες, όπως το σωστό από το λάθος, το καλό από το κακό. Οι άνθρωποι χωρίς ηθικούς φραγμούς και χωρίς συναισθήματα είναι επικίνδυνοι για όλους μας. Γι’ αυτό είναι υποχρέωση μας να βρούμε τρόπους να προστατευτούμε από αυτούς» τονίζει η νεαρή κοπέλα.

Μάλιστα, επιβεβαιώνει πως δυστυχώς ο μιμητισμός τέτοιων αποτρόπαιων εγκλημάτων είναι κάτι που εκ των πραγμάτων συμβαίνει.

«Πόσο και γιατί αξίζει κάποιος να καταστρέψει μόνος του τη ζωή του, αναρωτιέμαι. Όσο αφορά εμένα, με όση φωνή και όσα μέσα διαθέτω, δεν θα επιτρέψω η ιστορία μου να γίνει λάβαρο ή αφορμή για να υποφέρουν και άλλοι άνθρωποι» σχολιάζει ακόμη.

Για την ίδια θα πρέπει να υπάρξει ένας νομικός τρόπος να μην υπάρχει εύκολη πρόσβαση σε τέτοιες χημικές ουσίες στον καθένα και μάλιστα άμεσα ενώ και οι ποινές για τα συγκεκριμένα εγκλήματα θα πρέπει να είναι βαρυσήμαντες και μεγαλύτερες από αυτές που ισχύουν.

«Οι ζημιές που προκαλούν είναι ανεπανόρθωτες και πολύ σοβαρές. Δεν είναι τυχαίο πως η Ευρωπαϊκή Ένωση πλέον έχει συμπεριλάβει αυτή την ουσία, το βιτριόλι, στη λίστα ουσιών, που εάν βρεθεί στην κατοχή κάποιου, ο ίδιος ελέγχεται και μπορεί να χαρακτηριστεί τρομοκράτης» καταλήγει.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X