Κοινωνία

Ηράκλειο: Εξιχνιάστηκε πως δέχτηκε τη σφαίρα ο 29χρονος που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ

Ηράκλειο: Εξιχνιάστηκε πως δέχτηκε τη σφαίρα ο 29χρονος που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Εξιχνιάστηκε η απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του 29χρονου, που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου στο Ηράκλειο, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός βρέθηκε βαρύτατα τραυματισμένος και χωρίς τις αισθήσεις του μέσα στο όχημά του, από αστυνομικούς που κλήθηκαν στο σημείο για τροχαίο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε τελικά ότι είχε σφαίρα στο κεφάλι και το τραύμα δεν ήταν από την πρόσκρουση με το αυτοκίνητό του.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ αναφέρει ότι ο 29χρονος δέχτηκε πυροβολισμό με αποτέλεσμα την εκτροπή του οχήματος του και ότι έχει σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος άντρα για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. Συμπληρώνεται δε ότι η προανάκριση συνεχίζεται.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, ως δράστης της απόπειρας ανθρωποκτονίας αναζητείται ένας 22χρονος κάτοικος Μοιρών. Το αυτόφωρο να λήγει περίπου τα μεσάνυχτα απόψε. Βάσει των ίδιων πληροφοριών, κομβικό ρόλο στις έρευνες έπαιξε το υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχή και από εκεί οι αρχές οδηγήθηκαν στο  ύποπτο ΙΧ και την προσαγωγή στην οποία προχώρησαν.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 22χρονος φερόμενος δράστης, μαζί με έναν 21χρονο φίλο του διασκέδαζαν μέχρι τις πρωινές ώρες της Πέμπτης σε γλέντι με γνωστό Κρητικό καλλιτέχνη στο Τυμπάκι. Φέρονται να κατανάλωσαν μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, ειδικά ο 21χρονος, στον πατέρα του οποίου ανήκει το αυτοκίνητο με το οποίο κυκλοφορούσαν. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, κατά την αναχώρησή τους από το γλέντι, οδηγός του οχήματος ήταν ο 22χρονος, που μετέφερε τον φίλο του σε χώρο της επιχείρησης του πατέρα του τελευταίου, όπου και τον άφησε, προκειμένου να συνέλθει. Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές από το βιντεοληπτικό υλικό φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο 21χρονος, ο οποίος είναι αυτός που προσήχθη – και για τον οποίο ξεκαθαρίστηκε ότι δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση – έμεινε στην  συγκεκριμένη επιχείρηση, ενώ ο φίλος του αναχώρησε με το ίδιο όχημα.

Από το το υλικό που έχουν συγκεντρώσει οι αρχές φέρεται να προκύπτει, σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται το τοπικό μέσο, ότι αρχικά τα δύο ΙΧ αυτοκίνητα φαίνεται να κινούνται με κατεύθυνση προς Μοίρες. Λίγα μέτρα μετά τη διασταύρωση της Γαλιάς, οι δύο οδηγοί ακινητοποίησαν προσωρινά τα οχήματα τους στην άκρη του δρόμου και φαίνεται να ακολούθησε διαπληκτισμός.

Στη συνέχεια ο φερόμενος δράστης έκανε αναστροφή και κινήθηκε προς Τυμπάκι, ενώ και το όχημα του 29χρονου ακολούθησε, έκανε προσπέραση και λίγα μέτρα παρακάτω έκανε ξανά αναστροφή. Πλέον κινούμενοι προς αντίθετες κατευθύνσεις, με μικρή και οι δύο ταχύτητα, όταν βρίσκονται παράλληλα στο ίδιος ύψος, ο παθών δέχεται πυροβολισμό, προερχόμενο από το άλλο όχημα, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο του να εκτραπεί σε χωράφι δεξιά του δρόμου. Τότε ο άλλος οδηγός φέρεται να στρίβει το όχημα στη διασταύρωση προς Γαλιά και να εξαφανίζεται προς άγνωστη κατεύθυνση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Εξιχνιάστηκε, σήμερα (04.08.2023) το πρωί, υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος ημεδαπού που διαπράχτηκε χθες 03.08.2023 σε περιοχή του Δήμου Φαιστού και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έτερου ημεδαπού για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, χθες (03.08.2023) μεταμεσονύχτιες ώρες, ημεδαπός δέχθηκε πυροβολισμό με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του και την εκτροπή του οχήματος του. 

Στο πλαίσιο της μεθοδικής και εξειδικευμένης αστυνομικής έρευνας και της εμπεριστατωμένης προανάκρισης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού  καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση στοιχείων, προέκυψε ότι στην ανωτέρω πράξη είχε προβεί έτερος ημεδαπός και σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων. 

Η προανάκριση, συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X