Κοινωνία

ΗΣΑΠ: Πώς κινούνται οι συρμοί μετά το δυστύχημα – Οι εναλλακτικές για τους επιβάτες

ΗΣΑΠ: Πώς κινούνται οι συρμοί μετά το δυστύχημα – Οι εναλλακτικές για τους επιβάτες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δεν διεξάγεται μέχρι και αυτή την ώρα η κυκλοφορία των συρμών σε μέρος των γραμμών του ΗΣΑΠ, έπειτα από το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 41χρονου εργάτη.

Ένα μηχάνημα λείανσης των γραμμών που είχε ξεκινήσει από τον σταθμό της Κηφισιάς αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φρένα στο ύψος του σταθμού του Ηρακλείου. Μιας και οι γραμμές έχουν κατηφορική πορεία σε εκείνο το σημείο, ξεκίνησε μια φρενήρης πορεία του μηχανήματος.

Καθώς το μηχάνημα αυτό δεν είχε άλλου είδους φρένα ή χειρόφρενο, η πορεία αυτή σταμάτησε μόνο όταν οι άνθρωποι της ΣΤΑΣΥ τοποθέτησαν έναν υπηρεσιακό συρμό μεταξύ των σταθμών της Αττικής και του Αγίου Νικολάου, με τον οποίο συγκρούστηκε με μεγάλη ταχύτητα το μηχάνημα.

Μέχρι και αυτή την ώρα, συνεχίζονται οι εργασίες απομάκρυνσης των δύο οχημάτων από τις γραμμές του τρένου.

Ως εκ τούτου, η κυκλοφορία των συρμών του ΗΣΑΠ (Γραμμή 1 του Μετρό ή «πράσινη» γραμμή) γίνεται τοπικά μεταξύ των σταθμών Ομόνοια – Πειραιάς και Άνω Πατήσια – Κηφισιά.

Για το τμήμα μεταξύ Ομόνοιας και Άνω Πατησίων όπου δεν λειτουργεί ο ΗΣΑΠ, οι επιβάτες μπορούν να εξυπηρετηθούν από τις λεωφορειακές γραμμές Α8 και Χ7 (έκτακτη), καθώς και από τις γραμμές τρόλεϊ 3, 5 και 7.

Η επιβίβαση στις παραπάνω γραμμές γίνεται στη στάση «Αλυσίδα», έξω από το σταθμό της Γραμμής 1 «Άνω Πατήσια». Στην οδό Αχαρνών η εξυπηρέτηση των επιβατών γίνεται από τη λεωφορειακή γραμμή Β9 και τη γραμμή τρόλεϊ 6.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X