Κοινωνία

Ισχυρές καταιγίδες και πλημμύρες στην Αττική-Εκλεισε η Πειραιώς

Ισχυρές καταιγίδες και πλημμύρες στην Αττική-Εκλεισε η Πειραιώς
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
Πολύ ισχυρές καταιγίδες προκάλεσα πλημμύρες σε πάρα πολλές περιοχές της χώρας. Μεταξύ αυτών και η Αττική όπου σφοδρή καταιγίδα έπληξε νωρίς το απόγευμα. Σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Πειραιώς λόγω συσσώρευσης υδάτων από την κακοκαιρία προχώρησε η αστυνομία.Ειδικότερα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Πειραιώς από το ύψος της Πέτρου Ράλλη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τον Πειραιά και από το ύψος της Χαμοστέρνας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο δημοσίευσε η «Εφ.Συν.» από την οδό Πραξιτέλους, στο κέντρο των Αθηνών.

► Σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Πειραιώς λόγω συσσώρευσης υδάτων προχώρησε η αστυνομία. Ειδικότερα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Πειραιώς από το ύψος της Πέτρου Ράλλη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τον Πειραιά και από το ύψος της Χαμοστέρνας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Η ατμοσφαιρική διαταραχή που βρίσκεται για ακόμα μια ημέρα βορειοδυτικά της χώρας μας πάνω από την ευρύτερη περιοχή της Αδριατικής, αναμένεται να προκαλέσει εκτεταμένη ατμοσφαιρική αστάθεια την με βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας εκτός από τα νοτιοανατολικά νησιωτικά τμήματα.

Οι μετεωρολόγοι εφιστούν την προσοχή καθώς τα φαινόμενα, κατά τόπους και κατά διαστήματα, θα είναι πάρα πολύ έντονα.

Μεγάλα προβλήματα στη Δυτική Μακεδονία

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής και χαλαζιού, σημειώθηκαν στη Δυτική Μακεδονία, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης καταγράφονται συνεχώς ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες αλλά και υποδομές (κυρίως του πρωτογενή τομέα).

Στην περιοχή της Εορδαίας υπήρξε καταγραφή ζημιών σε αποθήκες με σιτηρά ενώ τεράστια είναι ζημιά σε αγροτικές καλλιέργειες σε διάφορα σημεία όπου χτύπησαν χθες τα καιρικά φαινόμενα. Προβλήματα παρατηρούνται και στην περιοχή Κορησού, στην Καστοριά.

Στην Πτολεμαΐδα πλημμύρισαν δρόμοι, κατοικίες, καταστήματα και φρεάτια, ενώ ξεριζώθηκαν δέντρα και σημειώθηκαν εκτεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η δημοτική αρχή της Πτολεμαΐδας προτίθεται να ζητήσει η περιοχή να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Έντονη χαλαζόπτωση έπληξε την περιοχή της Ορμύλιας στη Χαλκιδική, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε ελαιώνες και οπωροκηπευτικά.

Χθες, στον Πολύγυρο οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια ενώ καταγράφηκαν και διακοπές ρεύματος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X