Κοινωνία

Καιρός 25ης Μαρτίου: Χιόνια στα βόρεια προάστια στην Αττική, προβλέπει ο Καλλιάνος

Καιρός 25ης Μαρτίου: Χιόνια στα βόρεια προάστια στην Αττική, προβλέπει ο Καλλιάνος
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Για πιθανότητα να χιονίσει στα βόρεια προάστια της Αττικής και στα βόρεια, βορειοδυτικά και βορειοανατολικά του νομού, το πρωί της Πέμπτης, 25η Μαρτίου, κάνει λόγο ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις, το υψόμετρο πάνω από το οποίο θα εκδηλώνονται πρόσκαιρες χιονοπτώσεις την Πέμπτη το πρωί, είναι περίπου τα 300-350 μέτρα.

«Θα το θεωρήσω μεγάλη έκπληξη οι χιονοπτώσεις να κατέβουν χαμηλότερα υψομετρικά, ενώ λόγω του ότι μετά το πρωινό οι θερμοκρασίες θα ανέβουν κάπως εύκολα, οι όποιες χιονοπτώσεις θα περιοριστούν σχετικά γρήγορα στα γύρω ορεινά και ημιορεινά» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook.

Επιχειρώντας να το προσδιορίσει τη χιονόπτωση ανά περιοχή ανέφερε ότι για παράδειγμα στην Κηφισιά ή και λίγο χαμηλότερα το πρωί της Πέμπτης είναι οριακό αν θα χιονίσει.

«Πιο πιθανό είναι να χιονίσει για παράδειγμα σε περιοχές όπως ο Άγιος Στέφανος, οι Θρακομακεδόνες, η Άνοιξη, τα Βίλια, η Εκάλη, οι Αφίδνες, η Μαλακάσα, ο Αυλώνας, ίσως και η Φυλή, ο Βαρνάβας και η Ιπποκράτειος πολιτεία, το Γραμματικό, ψηλά στην πόλη της Πεντέλης, η Δροσιά, ο Διόνυσος, η Σταμάτα κτλ» τόνισε.

Επίσης, στους νομούς Βοιωτίας και Φθιώτιδας οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν ακόμη χαμηλότερα υψομετρικά ενώ στην Εύβοια, όπως και στην βόρεια Αττική, οι χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται το πρωί της Πέμπτης πάνω από τα 300-350 περίπου μέτρα.

Πάντως επισημαίνει ότι «όλα αυτά ισχύουν αν δεν αλλάξει κάτι στα επόμενα τρεξίματα των προγνωστικών μοντέλων».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X