Καιρός

Καιρός: Χιόνια από την Τετάρτη! Τι «βλέπουν» οι μετεωρολόγοι για την Αττική

Καιρός: Χιόνια από την Τετάρτη! Τι «βλέπουν» οι μετεωρολόγοι για την Αττική
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κρύο διαρκείας και χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα φέρνει η νέα σημαντική ψυχρή εισβολή που αναμένεται στη χώρα μας από αύριο Τετάρτη. Μάλιστα, οι μετεωρολόγοι δεν αποκλείουν να δούμε ξανά νιφάδες στην Αττική και στα νησιά του Αιγαίου.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, από αύριο η θερμοκρασία θα αρχίσει να σημειώνει πτώση σε ολόκληρη τη χώρα, η οποία θα γίνει πιο αισθητή την Πέμπτη και την Παρασκευή. Μάλιστα, στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται τις πρώτες πρωινές και βραδινές ώρες ισχυρός παγετός στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ολικός.

Ο διευθυντής της ΕΜΥ Θεόδωρος Κολυδάς, σε ανάρτησή του στο Facebook αναφέρεται στις πολύ ψυχρές μάζες που θα διέρχονται από τη χώρα μας την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο, οι θερμοκρασίες θα είναι τέτοιες που θα ευνοούν χιονοπτώσεις, με τις περισσότερες να αναμένονται στα κεντρικά τμήματα της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας. Το Σαββατοκύριακο δε, είναι πιθανόν η θερμοκρασία να πέσει και άλλο, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα τα χιόνια να κατέβουν και νοτιότερα αλλά και σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Καιρός – Γιάννης Καλλιάνος: Χιόνια στην Αττική από Πέμπτη!” Τσακώνονται μετεωρολόγοι για την κακοκαιρία”

Σήμερα Τρίτη, σύμφωνα με το meteo.gr, παγετός σημειώθηκε τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, με τη χαμηλότερη ελάχιστη θερμοκρασία να καταγράφεται στο Σέλι Ημαθίας με -5,3 °C.

Οι οκτώ χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες της Τρίτης 08/03/2022, όπως καταγράφτηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr είναι:

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X