Κοινωνία

Κακοκαιρία Elias: Σαρώνει την Εύβοια – Πλημμύρες, κλειστοί δρόμοι και αγωνία [βίντεο]

Κακοκαιρία Elias: Σαρώνει την Εύβοια – Πλημμύρες, κλειστοί δρόμοι και αγωνία [βίντεο]
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Την Εύβοια χτύπησε πιο έντονα η κακοκαιρία Elias με τις εικόνες που έρχονται από το πολύπαθο νησί να προκαλούν ανησυχία.

Οι ραγδαίες βροχοπτώσεις με την έντονη κεραυνική δραστηριότητα έφεραν σημαντικά προβλήματα, καθώς πλημμύρισαν σπίτια και καταγράφονται συνεχείς κλήσεις στην Πυροσβεστική. Τα φαινόμενα είναι ιδιαίτερα έντονα στην Ιστιαία και την ευρύτερη περιοχή. Έχουν σημειωθεί κατολισθητικά φαινόμενα, μικρής όμως κλίμακας, ενώ καλείται η πυροσβεστική για να απομακρύνει δέντρα που έχουν ξεριζωθεί.

Δρόμοι, σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν πάλι στις Ροβιές, η ένταση του νερού παρέσυρε τα πάντα, δρόμοι έχουν κοπεί στα δυο, ενώ κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους. Ο δρόμος είναι κλειστός από Προκόπι προς Μαντούδι και οι κάτοικοι μιλούν για ολική καταστροφή.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί, το 112 έστειλε σχετικό μήνυμα στους κατοίκους στο Μαντούδι και την ευρύτερη περιοχή, για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και τον κίνδυνο της υπερχείλισης χειμάρρων.

Κατολίσθηση έχει αναφερθεί και στο Δερβένι (Κλεισούρα), με τα μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας να προσπαθούν να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία.

Τα σχολεία στο χώρο ευθύνης του Δήμου παραμένουν κλειστά με απόφαση που ελήφθη την Τρίτη. Στην Εύβοια παραμένουν σήμερα επίσης κλειστά τα σχολεία στους δήμους Ερέτριας, Χαλκιδέων και Διρφύων-Μεσσαπίων.

«Ξημέρωσε μία πολύ άσχημη μέρα στο δήμο μας. Μέχρι τις έξι το πρωί είχαν πέσει 150 χιλιοστά βροχής. Το δυτικό τμήμα του δήμου, η Λίμνη και οι Ροβιές, έχουν φέρει όλο το βουνό μέσα στους οικισμούς», δήλωσε ο δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

«Παρακαλούμε όλους τους πολίτες να μην μετακινούνται άσκοπα, κινδυνεύουμε! Το νερό είναι πάρα πολύ, έχουν υπερχειλίσει όλα τα ποτάμια. Η κατάσταση αυτή τη στιγμή κρίνεται επικίνδυνη. Τα μεγάλα προβλήματα είναι στις καμένες περιοχές, κυρίως εντοπίζονται στην κοινότητα των Ροβιών, αλλά και στο Μετόχι. Μιλάμε για πολύ νερό. Ένας χείμαρρος είναι όλο το βουνό και κατεβαίνει προς τα κάτω … αν συνεχίσει έτσι δεν ξέρουμε τι θα προκύψει και στους άλλους. Είναι πολύ το νερό, πολύ περισσότερο από τον Daniel. Παρακαλώ όλους τους δημότες να μην μετακινούνται άσκοπα, είναι οι δρόμοι όλοι χείμαρροι. Αυτή τη στιγμή μετακινούμαι προς τις Ροβιές και έχει 1 μ. νερό ο δρόμος. Να μη μετακινείται κανείς … Δεν έχει ξαναγίνει τόσο νερό … να μη μετακινείται κανείς, αυτή τη στιγμή κινδυνεύουμε … Βλέπω κίνηση, γι’ αυτό το φωνάζω. Το νερό κατεβαίνει από το βουνό μαζί με φερτές ύλες, κατευθύνεται προς τη θάλασσα. Με κορμούς δέντρων, φερτά υλικά, πέτρες, είναι πολύ επικίνδυνο».

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται και όλη η κεντρική Εύβοια. Από Χαλκίδα έως και Ερέτρια, οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια από την ισχυρή καταιγίδα.

Από τις τέσσερις το πρωί δοκιμάζεται η Χαλκίδα. Μεγάλος όγκος νερού πέφτει μέσα στην πόλη, με την πυροσβεστική υπηρεσία να παρεμβαίνει για απάντληση υδάτων στα πλημμυρισμένα υπόγεια. Λίγο μετά τις πέντε το πρωί σημειώθηκε διακοπή ρεύματος σε μία μεγάλη περιοχή βόρεια της πόλης, ενώ η κεραυνική δραστηριότητα είναι ακατάπαυστη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X