Θέμα

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Απαγόρευση κυκλοφορίας 01:00 με 08:00 σε Κηφισό και Παραλιακή! Όλα τα μέτρα

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Απαγόρευση κυκλοφορίας 01:00 με 08:00 σε Κηφισό και Παραλιακή! Όλα τα μέτρα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η έκτακτη σύσκεψη που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης (14.10.2021) υπό τον πρωθυπουργό, μετά τις απίστευτες εικόνες με τους πλημμυρισμένους δρόμους, να “βυθισμένα” λεωφορεία, τους μαθητές να φεύγουν πάνω σε… θρανία και όλα όσα έφερε στην Αττική η κακοκαιρία “Μπάλλος”, έφερε μέτρα για τα όσα θα έρθουν… αύριο.

Η Παρασκευή θεωρείται η δεύτερη και επίσης δύσκολη μέρα της κακοκαιρίας που σαρώνει όλη τη χώρα. Και για να μην επαναληφθούν οι εικόνες που είδαμε όλοι σήμερα, όχι μόνο απαγορεύεται η κυκλοφορία από τη 01:00 έως τις 08:00 στον Κηφισό (που “φουσκώνει” επικίνδυνα) και στην παραλιακή (που έχει αμαρτωλό παρελθόν) αλλά συστήνεται και η τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα.

Κλειστά τα σχολεία σε Αττική και άλλες πέντε περιοχές, κλειστές και όλες οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, εκτός από τις αναγκαίες για τη διαχείρηση του φαινομένου.

Τα μέτρα, είπε ο Χρήστος Στυλιανίδης, είναι προληπτικά αλλά λαμβάνονται γιατί υπάρχουν σοβαρές μετεωρολογικές ενδείξεις πως θα υπάρξει επιδείνωση του φαινομένου, ειδικά στην Αττική, από τις 03:00 έως τις 06:00. Τα φαινόμενα, στη συνέχεια, θα επηρεάσουν την Εύβοια και τη Χαλκιδική αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ιδίως Σάμο και Ικαρία.

Όλα όσα ανακοίνωσε ο Χρήστος Στυλιανίδης

  1. Μία με οκτώ προληπτική απαγόρευση διέλευσης όλων των ΙΧ οχημάτων σε Κηφισό και παραλιακή. Για τα φορτηγά οχήματα θα εκτιμηθεί ανάλογα με την ένταση του φαινομένου και σε συνεννόηση με την Τροχαία θα δίνονται οδηγίες.
  2. Κλειστές όλες οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, εκτός από τις αναγκαίες για τη διαχείριση του φαινομένου και των Υπηρεσιών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  3. Ενθαρρύνεται η τηλε-εργασία σε όλο τον ιδιωτικό τομέα στην Αττική
  4. Κλειστά τα σχολεία σε Κέρκυρα, Σάμο, Ικαρία, καθώς και σε Αττική, Εύβοια και Χαλκιδική.
  5. Κλειστοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και οι δομές ΑΜΕΑ σε Αττική, Εύβοια, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Σάμο, Ικαρία.
  6. Αξιοποιούνται όλα τα αναγκαία μέσα από ιδιωτικές εταιρείες, έτσι ώστε ο ιδιωτικός τομέας να συνδράμει στην αντιμετώπιση των φαινομένων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X