Κοινωνία

Κακοκαιρία “Μπάλλος” : Ξεχείλισε ρέμα στο Μεσολόγγι – Απεγκλωβίστηκε άτομο

Κακοκαιρία “Μπάλλος” : Ξεχείλισε ρέμα στο Μεσολόγγι – Απεγκλωβίστηκε άτομο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» εξακολουθεί να πλήττει την χώρα για τρίτη ημέρα, παρότι τα φαινόμενα έχουν εξασθενήσει στο μεγαλύτερο τμήμα της Ελλάδας.

Τα προβλήματα επικεντρώνονται στην Δυτική και στη Βόρεια Ελλάδα.

Σε οικισμό στο Μεσολόγγι τα ξημερώματα, σύμφωνα με το onairnews.gr, ξεχείλισε ρέμα με τα νερά του να εγκλωβίζουν τους κατοίκους στα σπίτια τους. Ο δρόμος είναι πλημμυρισμένος με την στάθμη του νερού να φτάνει στο γόνατο και να είναι αδύνατη η κίνηση ακόμη και με τα πόδια.

Σύμφωνα μάλιστα με την ιστοσελίδα, χρειάστηκε να γίνει απεγκλωβισμός ηλικιωμένου από την Πυροσβεστική υπηρεσία καθώς υπήρχε φόβος ότι θα πλημμυρίσει το σπίτι του.

Απεγκλωβισμός ηλικιωμένου στο Μεσολόγγι

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, το ρέμα δεν καθαρίστηκε με αποτέλεσμα να ξεχειλίσει και να καταστραφούν οι καλλιέργειες, τα θερμοκήπια, αυτοκίνητα και να φτάσει το νερό στις εισόδους των σπιτιών τους.

Μεγάλες ζημιές έχουν σημειωθεί στο αλιευτικό καταφύγιο, με τον κίνδυνο να καταστραφούν τα καίκια των επαγγελματιών αλιέων, οι οποίοι όλο το βράδυ ήταν στο σημείο προσπαθώντας να σώσουν τα καίκια τους. Έχουν βουλιάξει αρκετές βάρκες από την σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε το Μεσολόγγι. Αυτή την ώρα υπάρχει βροχόπτωση χωρίς τους δυνατούς ανέμους.

Ζημιές στον Δήμο Πολυγύρου

Εκτεταμένες είναι οι ζημιές από το απόγευμα της Παρασκευής και στα Ζερβοχώρια του Δήμου Πολυγύρου, στη Χαλκιδική, κυρίως σε αγροτικά οδικά δίκτυα, καλλιέργειες, σε κτηνοτροφικές μονάδες και σε δίκτυα ύδρευσης και αρδεύσεις της περιοχής.

Όπως μεταδίδει το halkidikifocus.gr, την περιοχή επισκέφθηκε και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Χαλκιδικής, Άρης Κατιρτζίδης για τον συντονισμό ενεργειών απεγκλωβισμού κτηνοτρόφου που ευτυχώς δεν χρειάστηκε.

«Με το πρώτο φως της ημέρας οι ζημιές, θα καταγράφουν και θα αποκατασταθούν», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος, Χρήστος Κομπόγιαννος.

Έκλεισαν δρόμοι στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με το grtimes.gr, o Μπάλλος ανάγκασε τις αρχές να προχωρήσουν σε κλείσιμο δρόμων και διακοπή της κυκλοφορίας στη Θεσσαλονίκη.

Πιο συγκεκριμένα, απαγόρευση κυκλοφορίας, κυρίως λόγω συσσώρευσης υδάτων ισχύει στα εξής σημεία:

στην ΕΠ.Ο Λαγκαδικίων-Σχολαρίου στο ύψος του 3ου χλμ λόγω υπερχείλισης χειμάρρου

στο 14ο χλμ επαρχιακής οδού Ρεντίνας-Λαγκαδά δήμου Βόλβης

στο 380 χλμ Εγνατίας Οδού, ρεύμα προς Θεσσαλονίκη

στο 1ο χλμ Λαγκαδά – Ηρακλείου

στο 1ο χλμ αγροτικής ασφαλτοστρωμένης οδού Λαγκαδά – Ασσήρου

Σημειώνεται ότι λόγω προηγηθείσας βροχόπτωσης και κάθοδο υδάτων στο οδόστρωμα από τον ορεινό όγκο, από στις 23.45 την Παρασκευή διακόπηκε η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο 378ο χλμ της Εγνατίας Οδού, ρεύμα προς Καβάλα.

Πραγματοποιήθηκαν εκτροπές των οχημάτων μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας, από τον κόμβο Λαγκάδα. Στις 2.15 τα ξημερώματα του Σαββάτου αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, στο ρεύμα προς Καβάλα.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X