Κοινωνία

Καμπανάκι για κορονοϊό: Μετάλλαξη Δέλτα το 50% των νέων κρουσμάτων – Ανησυχία και για της Νοτίου Αφρικής

Καμπανάκι για κορονοϊό: Μετάλλαξη Δέλτα το 50% των νέων κρουσμάτων – Ανησυχία και για της Νοτίου Αφρικής
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν το 50% των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα αφορούν τη μετάλλαξη Δέλτα, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΙΙΒΕΑΑ Δημήτρης Θάνος ο οποίος παρουσίασε στη Βουλή τα ευρήματα του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.

«Σήμερα, όπως θα σας δείξω με τα δεδομένα που εστάλησαν στον ΕΟΔΥ πριν από δύο ώρες, με τα καινούργια δεδομένα, το στέλεχος «Δ» αντιστοιχεί περίπου στο 50% των καινούργιων κρουσμάτων που ταυτοποιούνται στη χώρα μας», εξήγησε και συμπλήρωσε ότι ο ρυθμός εξάπλωσης είναι ραγδαίους αν αναλογιστεί κάποιος ότι 2 εβδομάδες νωρίτερα, τα κρούσματα της συγκεκριμένης μετάλλαξης ήταν μόλις 4.

Ειδική μνεία έκανε στο νησί της Ίου εξηγώντας ότι «όλα τα δείγματα που εστάλησαν στο εργαστήριο από το νησί της Ίου ήταν μετάλλαξης Δ». Μάλιστα, δήλωσε ανησυχία και για το στέλεχος Β της νοτίου Αφρικής, καθώς όπως ανέφερε- «αν και το είχαμε πρωτοανιχνεύσει αρχές του Φεβρουαρίου στη χώρα μας, όπως και σε άλλες χώρες περίπου την ίδια εποχή, τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχει μία ραγδαία αύξηση που παραλληλίζει την αύξηση του στελέχους Δ».

Αναφερόμενος στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία από τη μετάλλαξη Δέλτα υπογράμμισε πως η καλύτερη θωράκιση έρχεται με τον εμβολιασμό, παρά την μείωση της τάξεως του 10-15% της αποδοτικότητας των εμβολίων λόγω των μεταλλάξεων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X