Κοινωνία

Καύσωνας: Αυτά είναι τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Καύσωνας: Αυτά είναι τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Την ετοιμότητα της πολιτείας για το κύμα καύσωνα που αναμένεται στη χώρα, διεμήνυσαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Η ετοιμότητα αυτή βασίζεται σύμφωνα με τον υπουργό σε τέσσερις πυλώνες.

Πρώτον, την ετοιμότητά για την πρόληψη πυρκαγιών. Στο σημείο αυτό κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά

Αναφερόμενος στο σχέδιο Ιόλαος τόνισε πως Πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία είναι σε ετοιμότητα για εφαρμογή του.

Παράλληλα, μικτές περιπολίες θα βρίσκονται σε σημεία όπου μπορεί να ανάψουν πυρκαγιάς από την αστυνομία και αν χρειαστεί και από τις ένοπλες δυνάμεις.

Επίσης περιπολίες θα γίνονται και για εντοπισμό σημείων που μπορεί να υπάρχει πιθανό πρόβλημα ή εστία ενώ και η αυτοδιοίκηση σε ετοιμότητα

Δεύτερον, ανέφερε πως κρίσιμη θα είναι η αδιάληπτη λειτουργία των κρίσιμων υποδομών, όπως το ηλεκτρικό ρεύμα και η ύδρευση.

Σημείωσε δε πως οι εταιρείες έχουν φροντίσει να μην υπάρξει πρόβλημα κι αν υπάρξει να λυθεί άμεσα.

Ζήτησε από τους πολίτες να γίνει στοχευμένη χρήση του ρεύματος και του νερού από τους πολίτες.

Πρόσθεσε δε πως το ΕΣΥ είναι σε ετοιμότητα για πολίτες που θα χρειαστούν βοήθεια ενώ όσον αφορά την οδική συμπεριφορά κάλεσε τους πολίτες να μην χρησιμοποιούν τη ΛΕΑ

Τρίτον, για τις ευπαθείς ομάδες που θα ζητήσουν στέγη σε κλιματιζόμενους χώρους, σημείωσε πως θα γίνουν ανακοινώσεις από το υπ. Εσωτερικών και δήμους.

Τέλος, τόνισε πως προτεραιότητα είναι η προστασία των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και έκανε γνωστό πως εξειδικευμένες δηλώσεις από το υπ. Εργασίας.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν παρέλειψε να αναφέρει πως θα ληφθεί ειδική μέριμνα για τους ένστολους ακρίτες.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός παρά το πρωθυπουργώ Θ. Λιβάνιος είπε πως ζητήθηκε μέριμνα από τους δήμους να φιλοξενηθούν οι άστεγοι σε κλιματιζόμενους χώρους.

Επίσης, ζητήθηκε η αποκομιδή των απορριμμάτων να γίνεται βραδινές ώρες ενώ έκανε έκκληση στους ιδιοκτήτες κατοικιδίων να τα βγάζουν βόλτα σε ώρα που δεν έχει ζέστη και να αφήνουν και νερό για τα αδέσποτα.

Ακόμη ζητήθηκε στις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών να διασφαλιστεί η υγεία τους ενώ με τη σειρά του έκανε έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X