Κοινωνία

Κίνδυνος θάνατος η διάβαση του τρένου στον Ταύρο που τραυματίστηκε σοβαρά ο 16χρονος

Κίνδυνος θάνατος η διάβαση του τρένου στον Ταύρο που τραυματίστηκε σοβαρά ο 16χρονος
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κίνδυνος θάνατος είναι ο σιδηρόδρομος μέσα στην Αθήνα. Η επικινδυνότητα και η έλλειψη ασφάλειας αναδείχτηκε ύστερα από το τραγικό γεγονός του σοβαρού τραυματισμού ενός 16χρονου ο οποίος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Τζάνειο νοσοκομείο.

Στην επικίνδυνη κατάσταση έριξε φως μία σοβαρή καταγγελία την οποία έκανε ένας κάτοικος της περιοχής. Ο κάτοικος μένει στην ευρύτερη περιοχή τα τελευταία πενήντα χρόνια και κατήγγειλε τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν.

Οπως είπε, μάλιστα, μιλώντας στην τηλεόραση του Kontra παρόλο που μένει στην ίδια περιοχή τα τελευταία πενήντα χρόνια, η κατάσταση είναι ακριβώς η ίδια και μέσα στο 2023. «Δεν έχει αλλάξει τίποτα, πριν από 50 χρόνια υπήρχαν εργοστάσια χωράφια και περνάγαμε το δίκτυο με δική μας ευθύνη. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και τώρα όλο το δίκτυο είναι αφύλαχτο και μπορεί οποιοδήποτε παιδί να μπει, παίζοντας στο σημείο». Μάλιστα, κατήγγειλε πως δεν υπάρχει ούτε φύλαξη, ούτε φύλακας του ΟΣΕ παρά μόνο κάποιοι ανεκπαίδευτοι εργαζόμενοι από εταιρείες ιδιωτικής φύλαξης. «Δεν έχουνε κατάλληλη εκπαίδευση και έχουν περάσει κάποια ταχύρρυθμα σεμινάρια», είπε σχετικά ο κάτοικος της περιοχής.

Πρόσθεσε ότι η διάβαση δεν τηρεί καμία προδιαγραφή ασφαλείας και περνούν από το σημείο με δική τους ευθύνη. Υπογράμμισε ότι δίπλα από τα τρένα υπάρχουν κάποια γήπεδα ποδοσφαίρου, αλλά και σχολεία γεγονός που μεταφράζεται ότι πολύ συχνά περνούν παιδιά μέχρι και αργά το βράδυ. Είπε, παράλληλα, ότι ο φωτισμός στο σημείο δε λειτουργεί, γεγονός που το κάνει «τυφλό» καθώς υπάρχει πιθανότητα οι οδηγοί των τρένων να μη δουν κάποιον διερχόμενο πολίτη από το σημείο.

Ο 16χρονος μεταφέρθηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο  όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος, καθώς τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι και η κατάστασή του είναι κρίσιμη. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο έφηβος φέρει κακώσεις σε όλο του το σώμα, ενώ οι γιατροί το υπέβαλαν σε αξονική τομογραφία, καθώς φοβούνται εσωτερική αιμορραγία.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 20:00 το βράδυ της Παρασκευής (7/4), ενώ λίγα λεπτά μετά ο σταθμάρχης στο Ρέντη δέχθηκε κλήση, προκειμένου να ειδοποιήσει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Στο σημείο έσπευσαν 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα, προκειμένου να απεγκλωβίσουν τον ανήλικο. Σύμφωνα με το Kontra Channel, παιδιά που δηλώνουν φίλοι του 16χρονου ανέφεραν ότι φορούσε ακουστικά και δεν αντιλήφθηκε τη διερχόμενη αμαξοστοιχία και τις μπάρες που κατέβηκαν στην παρακείμενη διάβαση των οχημάτων.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το αγόρι παρασύρθηκε αρκετά μέτρα, ενώ η διάβαση των πεζών είναι εντελώς αφύλακτη, καθώς δεν υπάρχει κάποια σήμανση ή κάποια μπάρα που να προειδοποιεί τους διερχόμενους, παρά μόνο στρωμένο τσιμέντο ανάμεσα στις ράγες. Στη δε παρακείμενη διάβαση των αυτοκινήτων οι μπάρες λειτουργούν χειροκίνητα, με τους κατοίκους να αναφέρουν ότι πολλές φορές το τρένο περνάει χωρίς να κατέβουν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X