Θέμα

Κόλαση από τις φωτιές: Εκκενώνονται 6 οικισμοί στη Μαγνησία-Αναζωπυρώσεις σε Ρόδο και Κάρυστο

Κόλαση από τις φωτιές: Εκκενώνονται 6 οικισμοί στη Μαγνησία-Αναζωπυρώσεις σε Ρόδο και Κάρυστο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
Μεγάλη δυσκολία παρουσιάζει στην αντιμετώπισή του το μέτωπο της φωτιάς που κατακαίει αγροτοδασικές εκτάσεις σε Βελεστίνο, Άγιο Γεώργιο Φερών και Σέσκλο, ενώ έχει κλείσει η Εθνική Οδός. Έκκληση για εκκένωση από τον δήμαρχο στο Βελεστίνο. Δυο νεκροί στην Μαγνησία
Το πύρινο μέτωπο βρίσκεται κοντά στη βιομηχανική ζώνη του Βόλου και είναι υπαρκτός ο κίνδυνος ατυχήματος. Επίσης, η διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» απαιτεί να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας των εργαζομένων που βρίσκονται κοντά στις πυρκαγιές στα εργοστάσια και τις βιοτεχνίες στην περιοχή της Β’ και Β’ ΒΙΠΕ Βόλου, στο Σέσκλο και στην περιοχή του Αλμυρού κοντά στη ΣΟΒΕΛ.

Μήνυμα του 112 για τη Μαγνησία: Εκκενώνονται ακόμα 6 οικισμοί

Μήνυμα από το 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται στους οικισμούς Γλαφυρά, Κάκκαβος, Μελισσάτικα, Φυτόκο, Λούτζιγκα και Κογιάτικα, ώστε να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στην ευρύτερη περιοχή.

Στην περιοχή της νότιας Ρόδου, όπου υπάρχουν μέτωπα λογω αναζωπυρώσεων, δίνεται η μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς.

Συγκεκριμένα, ένα μέτωπο της φωτιάς είναι από το χωριό Βάτι με κατεύθυνση ανατολικά προς Ασκληπειό, το δεύτερο μέτωπο βρίσκεται στο βουνό απέναντι από το χωριό Βάτι με κατεύθυνση προς το χωριό Μεσαναγρός και υπάρχει και τρίτο μέτωπο προς το χωριό Λαχανιά.

Και στα τρία μέτωπα δίνονται μάχες προκειμένου να περιοριστούν από πυροσβέστες και εθελοντές ενώ συνέδραμαν στη μάχη αυτή μέχρι και πριν από λίγο τα πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Την ίδια ώρα υπάρχουν αναζωπυρώσεις και την περιοχή των Απολλώνων, όπου και αντιμετωπίζονται με αντιπυρικές ζώνες και με κάθε άλλο πρόσφορο μέσο προκειμένου να περιοριστούν.

Αναζωπύρωση στην Κάρυστο

Το μέτωπο της πυρκαγιάς που κατακαίει την Κάρυστο αναζωπυρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η εστία της φωτιάς εντοπίζεται έξω από το χωριό «Αντιάς».

Το χωριό βρίσκεται σε δασώδη περιοχή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X