Κοινωνία

Κοροναϊός: Γιατί εξαντλήθηκαν οι προστατευτικές μάσκες από τον Πειραιά

Κοροναϊός: Γιατί εξαντλήθηκαν οι προστατευτικές μάσκες από τον Πειραιά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κοροναϊός: Χαμός γίνεται και στη χώρα μας με τις προστατευτικές μάσκες!

Οι Κινέζοι τις πρώτες μέρες της εξάπλωσης του κοροναϊού στην πατρίδα τους παρατηρήθηκε να προμηθεύονται τρία τρία τα κουτιά από τα φαρμακεία που βρίσκονται κυρίως γύρω από το λιμάνι του Πειραιά, με σκοπό να τα στέλνουν στην Κίνα.

Ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου μίλησε στο newsit.gr

Όπως εξηγεί  ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Πειραιά Κωνσταντίνος Κούβαρης, το θέμα τείνει να εξομαλυνθεί πλέον, ωστόσο τις πρώτες μέρες της εξάπλωση του κοροναϊού στην Κίνα ήταν ιδιαιτέρως εμφανές.

«Η αλήθεια είναι πως τις πρώτες μέρες αντιμετωπίσαμε μεγάλο πρόβλημα γιατί ερχόντουσαν οι Κινέζοι και έπαιρναν μεγάλες ποσότητες μάσκες χωρίς να καταλάβουμε το γιατί. Όλα τα φαρμακεία στο λιμάνι αρχικά είχαμε αυξημένη ζήτηση στις μάσκες. Ερχόντουσαν από το λιμάνι, την Cosco, τα κρουαζιερόπλοια και ζητούσαν μεγάλες ποσότητες δυο με τρία κουτιά, δηλαδή διακόσιες τριακόσιες μάσκες», αναφέρει ο Κωνσταντίνος Κούβαρης.

Και προσθέτει: «Μάσκες υπάρχουν απλά υπάρχει μια τεράστια ζήτηση που δημιουργεί το πρόβλημα. Εγώ παρήγγειλα για παράδειγμα μάσκες, οι οποίες ήρθαν στο φαρμακείο μου κανονικά, όμως ήρθαν άτομα από ένα εργοστάσιο και ένα σχολείο και τις πήραν όλες. Ο επόμενος που ήρθε δεν βρήκε. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν μάσκες. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει πάντως κάποιο θέμα, αλλά δεν γνωρίζω και τι γίνεται με τις αποθήκες».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X