Κοινωνία

Κοροναϊός: «Σαφάρι» για τον εντοπισμό όσων ήρθαν σε επαφή με την 40χρονη!

Κοροναϊός: «Σαφάρι» για τον εντοπισμό όσων ήρθαν σε επαφή με την 40χρονη!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κοροναϊός: Στην ιχνηλάτηση των επαφών της γυναίκας από την Αθήνα, που αποτελεί το 3ο κρούσμα του κοροναϊού, εστιάζουν οι προσπάθειες των υγειονομικών αρχών. Στη Βρετανία μετά το ταξίδι στο Μιλάνο φέρεται να βρίσκεται η κόρη της.

Σε ένα «σαφάρι» για τον εντοπισμό όσων ήρθαν σε στενή επαφή με το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κοροναϊού στην Αθήνα, καθώς τις ημέρες που μεσολάβησαν από την άφιξη της από το Μιλάνο έως και την εκδήλωση των συμπτωμάτων οι κινήσεις της ίσως διέδωσαν ευρύτερα τον ιό.

Είναι ενδεικτικό πως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την περασμένη Δευτέρα η γυναίκα, εργαζόμενη της Πειραιώς, γιόρτασε τα γενέθλια της στο χώρο της εργασίας, ενώ φέρεται να επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Σωτηρία πριν μεταβεί σε ιδιωτικό θεραπευτήριο και να διαγνωσθεί με τον COVID-19. Στο νοσοκομείο Σωτηρία, οι πληροφορίες θέλουν τη γυναίκα να οδηγήθηκε σε ειδικό χώρο, όπου όμως με δική της απόφαση δεν παρέμεινε, αφού το προσωπικό έλαβε επιδημιολογικό ιστορικό και της πήρε δείγμα προς εξέταση. Ειδικές διαδικασίες ελήφθησαν και στο ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Ο χώρος εργασίας της θα παραμείνει σήμερα κλειστός για απολύμανση, ενώ όσοι συνάδελφοι της βρέθηκαν σε στενότερη επαφή μαζί της θα παραμείνουν σε οικοθελή κατ’ οίκον απομόνωση.

Ο μεγαλύτερος προβληματισμός όμως αφορά την υγεία της μεγαλύτερη κόρη της, η οποία και την είχε συνοδεύσει στο Μιλάνο. Πληροφορίες θέλουν το κορίτσι να βρίσκεται σε εκδρομή στη Βρετανία με το σχολείο της, ενώ αναφορές που διερευνώνται θέλουν να έχει εκδηλώσει και συμπτώματα, εξέλιξη που θα σημαίνει πιθανώς ευρύτερη διασπορά του ιού, καθόλη τη διαδρομή της μαθήτριας από την επιστροφή της έως αυτή την ώρα. Αν επιβεβαιωθεί ως κρούσμα δε, δεν έχει αποσαφηνιστεί αν θα πρέπει η ίδια και όσο βρίσκονται σε στενότερη επαφή μαζί της να παραμείνουν σε απομόνωση στη Βρετανία.

Πάντως, το σχολείο της και τα υπόλοιπα σχολεία του συμπλέγματος θα παραμείνουν σήμερα κλειστά για απολύμανση.

Σήμερα για τη 1 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η επίσημη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του Υπ. Υγείας, Καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα που αναμένεται να αποσαφηνιστεί η διαδρομή του κρούσματος και η επιπτώσεις των επιλογών της.

Ο άνδρας της φέρεται να μην κόλλησε τον ιό, καθώς το δείγμα του ήταν αρνητικό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X