Κοινωνία

Κορονοϊός: Εισαγγελική παρέμβαση για τους 11 νεκρούς σε γηροκομείο στην Πάτρα

Κορονοϊός: Εισαγγελική παρέμβαση για τους 11 νεκρούς σε γηροκομείο στην Πάτρα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το γηροκομείο στην Πάτρα μπαίνει στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης, ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες οι 11 ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες εβδομάδες. Σημειώνεται ότι τουλάχιστον 9 από τους 11 ηλικιωμένους έχασαν τη ζωή τους ύστερα από επιπλοκές με τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με το pelop.gr, την προκαταρκτική εξέταση για τους θανάτους στο γηροκομείο στην Πάτρα διενεργεί η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, ύστερα από καταγγελίες ότι εργαζόμενοι απέτρεπαν τους ηλικιωμένους να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος αποκάλυψε πως οι 9 θάνατοι οφείλονται στον κορονοϊό, ενώ οι άλλες δύο περιπτώσεις αφορούν σε ηλικιωμένους, που είχαν μεν προσβληθεί από τον ιό, αλλά κατέληξαν από άλλα υποκείμενα νοσήματα.

Τονίζεται πως η άμεση εισαγγελική παρέμβαση κρίθηκε αναγκαία, καθώς οι 7 από τους 11 φιλοξενούμενους του Γηροκομείου ήταν ανεμβολίαστοι. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως όλοι οι εργαζόμενοι είναι εμβολιασμένοι.

Οι πρώτοι θάνατοι στο Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων σημειώθηκαν στα μέσα Νοεμβρίου, ενώ την Κυριακή πέθανε μια ακόμη γυναίκα 89 ετών η οποία ήταν θετική στον κορονοϊό, από τις 7 Δεκεμβρίου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X