Κοινωνία

Κορονοϊός: «Ερημώνουν» Αχαΐα και Ηλεία! Πάνε μόνο… σούπερ μάρκετ!

Κορονοϊός: «Ερημώνουν» Αχαΐα και Ηλεία! Πάνε μόνο… σούπερ μάρκετ!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Υποτονική ήταν η κίνηση στην αγορά σε Αχαΐα και Ηλεία το πρώτο 24ώρο μετά τη λήψη προληπτικών μέτρων λόγω των κρουσμάτων του κοροναϊού, με αυξημένη ωστόσο την προσέλευση των καταναλωτών στα σούπερ μάρκετ στην περιοχή της Αμαλιάδας.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών, Κωνσταντίνος Ζαφειρόπουλος μιλώντας στο insider.gr έκανε λόγο για δραματική εικόνα στην αγορά της πόλης, καθώς τα εμπορικά καταστήματα και τα πολυκαταστήματα ήταν σχεδόν άδεια την Πέμπτη ενώ όσοι πήγαν στις καφετέριες της περιοχής κάθονταν μόνο έξω, αποφεύγοντας τους εσωτερικούς χώρους.

Στα σούπερ μάρκετ, όπως λέει ο κ. Ζαφειρόπουλος η κίνηση ήταν ήδη αυξημένη από την ανακοίνωση του πρώτου κρούσματος στην Ελλάδα και δεν άλλαξε κάτι στη συμπεριφορά των καταναλωτών μετά την αύξηση των κρουσμάτων.

Κορονοϊός: Αυξημένη η κίνηση στα σούπερ μάρκετ της Αμαλιάδας

Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος του εμπορικού Συλλόγου Πύργου, Ηλίας Ξανθούλης λέει στο insider.gr ότι στον Πύργο η κίνηση στην αγορά την πρώτη μέρα μετά τη λήψη των μέτρων ήταν μεν σημαντικά πτωτική αλλά οι πολίτες, αν και επιφυλακτικοί, κυκλοφορούσαν στους δρόμους, σε εμπορικά καταστήματα και σε καφετέριες.

Μέχρι και… κοροναϊός! Τα κίνητρα που «κλειδώνουν» το πλαστικό χρήμα!

Αντίθετα η τοπική κοινωνία της Αμαλιάδας φάνηκε ότι επηρεάστηκε περισσότερο λόγω των κρουσμάτων στην περιοχή και εκεί οι κάτοικοι περιόρισαν τις μετακινήσεις τους τόσο στους δρόμους όσο και στην αγορά. Παράλληλα στην Αμαλιάδα, παρατηρήθηκε την Πέμπτη και μία μεγαλύτερη αύξηση στην κίνηση στα σούπερ μάρκετ σε σχέση με τις υπόλοιπες  περιοχές του νομού.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X