Θέμα

Κορονοϊός: Γεμίζουν με ανεμβολίαστους οι ΜΕΘ- Εμβολιασμός για την τρίτη δόση

Κορονοϊός: Γεμίζουν με ανεμβολίαστους οι ΜΕΘ- Εμβολιασμός για την τρίτη δόση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Εμβολιασμός: Συναγερμός από την εκτίναξη του αριθμού των διασωληνωμένων και ανησυχία για την υπερ-μετάδοση της μετάλλαξης Δέλτα. Ανεμβολίαστο το 90% των ασθενών που βρίσκονται στις ΜΕΘ. Δυσοίωνες προβλέψεις των ειδικών.

Με αργούς ρυθμούς κινούνται οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού στην χώρα μας, ενώ την ίδια στιγμή “καλπάζει” η μετάλλαξη Δέλτα και σημειώνεται αύξηση των ανεμβολίαστων στις ΜΕΘ, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο το ΕΣΥ.

Μάλιστα, έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο διαπιστώνει πως για τους μη εμβολιασμένους η λοίμωξη με το νέο στέλεχος δέλτα διπλασιάζει τον κίνδυνο νοσηλείας, σε σχέση με το προηγούμενο επικρατών στέλεχος άλφα.
Ενώ, όσοι/ες ανήκουν σε συγκεκριμένες ευπαθείς ομάδες θα μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους για να εμβολιαστούν με την τρίτη δόση.

Στόχος της «αναμνηστικής» τρίτης δόσης είναι η θωράκιση των ατόμων που λόγω νόσου ή θεραπείας δεν μπόρεσαν να έχουν την ίδια ανταπόκριση και παραμένουν ευάλωτοι στην λοίμωξη. Παράλληλα, η χορήγηση της τρίτης δόσης αποσκοπεί στη δημιουργία υψηλότερων επιπέδων αντισωμάτων και στην αναπλήρωση της μείωσης που έχει παρατηρηθεί με την πάροδο του χρόνου. Έτσι, δεν θα εκτεθειμένοι σε κίνδυνο οι άνθρωποι που χάνουν τα αντισώματά τους και κινούνται σε χώρους με μεγάλη έκθεση.

Σημειώνεται ότι η τρίτη δόση θα γίνεται με εμβόλια mRNA για όλες τις κατηγορίες πολιτών.

Εμβολιασμός: Ποιες κατηγορίες πολιτών θα λάβουν την τρίτη δόση του εμβολίου

Άτομα που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων
Άτομα που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού
Άτομα που βρίσκονται σε λίστα αναμονής
Καρκινοπαθείς / Υπό χημειοθεραπεία
Νεφροπαθείς
Ασθενείς με αυτοάνοσα νοσήματα σε ανοσοκαταστολή.
Άτομα με HIV λοίμωξη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X