Κοινωνία

Κορονοϊός: Σκέψεις για… εορταστικά μέτρα στην εστίαση – Εισήγηση για υποχρεωτικό rapid test και για εμβολιασμένους

Κορονοϊός: Σκέψεις για… εορταστικά μέτρα στην εστίαση – Εισήγηση για υποχρεωτικό rapid test και για εμβολιασμένους
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μέτρα για την περίοδο των γιορτών εισηγήθηκε η ειδική επιτροπή επιστημόνων στην κυβέρνηση, η οποία τα εξετάζει και μέσα στις επόμενες 48 ώρες αναμένεται να αποφασίσει αν θα τα υιοθετήσει ή όχι.

Συγκεκριμένα προτείνουν ακόμη και τη διενέργεια υποχρεωτικού rapid test για τους εμβολιασμένους για την είσοδο τους στους χώρους εστίασης και διασκέδασης την παραμονή Χριστουγέννων (24/12) και Πρωτοχρονιάς (31/12). Δύο ημέρες κατά τις οποίες θα υπάρχει αυξημένη κινητικότητα.

Η απαγόρευση της εισόδου των ανεμβολίαστων ακόμη και στους ανοιχτούς χώρους καφέ, μπαρ και εστιατορίων έχει «παγώσει», τουλάχιστον προς στιγμήν.

Επιπλέον οι επιστήμονες αναφέρθηκαν στην ανάγκη για αυξημένο testing (rapid ή self-test), από όλους, ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους, πριν από τα γιορτινά τραπέζια και τις κοινωνικές συγκεντρώσεις. Ενώ, εισηγούνται και testing μετά τις γιορτές για την επιστροφή στην εργασία, στα σχολεία κ.α.

Στη χθεσινή (19.12.2021) σύσκεψη που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, συζητήθηκε εκτενώς η εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον και οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να… καθυστερήσει η επέλαση της στη χώρα μας.  Σε αυτό το πλαίσιο άλλωστε, από χθες ισχύουν και οι πρόσθετες ειδικές ρυθμίσεις για την είσοδο στη χώρα. Όλοι οι ταξιδιώτες (ανεμβολίαστοι και εμβολιασμένοι), εισέρχονται μόνο με αρνητικό PCR (μοριακό) 72 ωρών ή rapid test 24 ωρών.

Το μέτρο είναι έκτακτο και η πρόβλεψη είναι να ισχύσει μόνο την περίοδο των γιορτών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X