Κοινωνία

Κορονοϊός – Θεοδωρίδου: Αυξημένος κίνδυνος διαβήτη σε εφήβους που νόσησαν

Κορονοϊός – Θεοδωρίδου: Αυξημένος κίνδυνος διαβήτη σε εφήβους που νόσησαν
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στο ζήτημα που έχει προκύψει αναφορικά με την πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη τύπου 1 σε νοσήσαντες εφήβους από Covid-19 αναφέρθηκε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος.

Η κ. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στη νέα μελέτη του CDC, σύμφωνα με την οποία παρατηρήθηκε αυξημένος αριθμός διαγνώσεων εφηβικού διαβήτη 30 ημέρες μετά τη νόσηση.

«Η λοίμωξη Covid 19 είναι γνωστό ότι αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου για εμφάνιση σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1. Τα παιδιά που νόσησαν με τέτοια χαρακτηριστικά, όπως αναφέρει η μελέτη, εμφάνισαν διαβητική κετοξέωση», δήλωσε η ίδια.

Και πρόσθεσε: «Πρόκειται για διαβήτη τύπου 1 σε εφήβους κάτω των 18 ετών. Ο παθογενετικός μηχανισμός δεν είναι απλός. Ξέρουμε ότι η Covid-19 επηρεάζει τα παγκρεατικά κύτταρα και σίγουρα στην κατάσταση αυτή συντελούν σημαντικές παθήσεις του μεταβολισμού, όπως η παχυσαρκία».

«Πρέπει να υπάρχει μια ευαισθητοποίηση από γονείς, γιατρούς και παιδιά, όταν εμφανίζονται συμπτώματα, τα οποία σχετίζονται με τον διαβήτη τύπου 1», υπογράμμισε η κ. Θεοδωρίδου.

Δείτε το βίντεο:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X