Κοινωνία

Κυνική ομολογία του 14χρονου που ομολόγησε τους εμπρησμούς στον Θεολόγο: «Μου άρεσε να βλέπω φλόγες και καπνούς»

Κυνική ομολογία του 14χρονου που ομολόγησε τους εμπρησμούς στον Θεολόγο: «Μου άρεσε να βλέπω φλόγες και καπνούς»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η είδηση ότι 14χρονος προσπάθησε 13 φορές να βάλει φωτιές σε Θεολόγο και Μαλεσίνα Φθιώτιδας.

Ο Δήμαρχος Λοκρών, Θανάσης Ζεκεντές μιλώντας στο Sputnik δήλωσε ότι αιφνιδιάστηκε όταν έμαθε την ηλικία του εμπρηστή.

Ούτε μία, ούτε δύο αλλά δεκατρείς φορές προσπάθησε να βάλει φωτιές μέσα σε διάστημα λίγων ημερών ένας 14χρονος σε Μαλεσίνα και Θεολόγο Φθιώτιδας αφήνοντας άφωνους τις αρχές και τους κατοίκους της περιοχής.

Ο ανήλικος δράστης που σήμερα με τους γονείς του οδηγήθηκε στις δικαστικές αρχές είναι αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος ενώ οι γονείς για αμέλεια ανηλίκου φέρεται να δήλωσε στις αρχές όταν τον συνέλαβαν ότι το «έκανε γιατί του άρεσε να βλέπει τη φωτιά και τους καπνούς».

Η μεγάλη φωτιά στις συγκεκριμένες περιοχές ξέσπασε στις 5 Αυγούστου κάνοντας στάχτη στρέμματα με ελιές, πευκοδάσος ακόμα κι ένα χωματουργικό μηχάνημα που ο Δήμος Λοκρών είχε ρίξει στη μάχη της κατάσβεσης ενώ ζημιές προκλήθηκαν σε 29 κατοικίες εκ των οποίων οι τρεις κάηκαν ολοσχερώς.

Οι αλλεπάλληλες εστίες φωτιάς είχαν ενεργοποιήσει τις Αρχές (αστυνομία, πυροσβεστική και Στρατό) που ερευνούσαν διαρκώς προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν εμπρηστές.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες  η λίστα των Αρχών περιείχε τρία άτομα ως ύποπτα μεταξύ των οποίων και ο 14χρονος που είχε πιαστεί από κάμερες να περιφέρεται με το ποδήλατο του στις περιοχές που ξεσπούσαν οι πυρκαγιές. Ωστόσο, ουδείς αρχικά δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο εμπρηστής ήταν ο ανήλικος.

«Είχα πει ότι είναι εμπρησμός αλλά δεν περίμενα ένα παιδί»

Ο Δήμαρχος Λοκρών, Θανάσης Ζεκεντές μιλώντας στο Sputnik εξέφρασε τον αιφνιδιασμό του όταν οι αρχές τον ειδοποίησαν ότι ο δράστης ήταν ένας 14χρονος που κινούνταν στην περιοχή με το ποδήλατο του.

«Από την πρώτη στιγμή είχα πει ότι είναι εμπρησμός αλλά και για είμαι ειλικρινής περίμενα κάποιον που είχε άλλα κίνητρα. Δεν περίμενα ένα παιδί και δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο το έκανε. Πραγματικά, δεν καταλαβαίνω, δηλαδή στην περίπτωση αυτή μιλάμε για κάποια μορφή ασθένειας, δεν ξέρω τι να πω. Και το θέμα είναι ότι δύο εβδομάδες έψαχναν οι πάντες (σ.σ για να εντοπιστούν οι εμπρηστές), Αστυνομία, Πυροσβεστική, Στρατός και μετά από δύο εβδομάδες βρήκαμε ένα παιδί. Είναι απίθανο. Βέβαια, δεν μπορεί να ήταν και λογικός αυτός που το έκανε γιατί κάποια στιγμή που μπήκαν οι πρώτες φωτιές είχαν κινητοποιηθεί οι αρχές (σ.σ. αναζητώντας τον εμπρηστή) ήταν στους δρόμους όλες τις ημέρες, οπότε για να συνεχίζει κάποιος να βάζει φωτιές ενώ υπήρχε όλη αυτή η κινητοποίηση, δείχνει ότι δεν μπορεί να ήταν λογικός. Στο τέλος είχα καταλάβει ότι δεν μπορεί να είναι ένας άνθρωπος που πήγε να κάνει τη δουλειά του και μετά έφυγε. Ένας εμπρηστής βλέποντας τόση αστυνομία, πυροσβεστική, στρατό να ψάχνει θα σταματούσε γιατί ο κλοιός έκλεινε» είπε.

Την Τρίτη 17 Αυγούστου ο 14χρονος έκανε τη μοιραία κίνηση. Προσπάθησε να βάλει μία φωτιά όμως οι αστυνομικές αρχές που είχαν ήδη εντοπίσει τις κινήσεις του, έλεγξαν τις κάμερες και διαπίστωσαν ότι ο 14χρονος με το ποδήλατο ήταν ο εμπρηστής οπότε και τον συνέλαβαν.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο 14χρονος και η οικογένεια του είναι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X