Θέμα

Lockdown: Χαλαρώνει το ωράριο μετακίνησης τα Σαββατοκύριακα – Ανοίγουν τα κομμωτήρια

Lockdown: Χαλαρώνει το ωράριο μετακίνησης τα Σαββατοκύριακα – Ανοίγουν τα κομμωτήρια
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Lockdown: Τη σταδιακή άρση κάποιων περιοριστικών μέτρων εξετάζει η κυβέρνηση, προκειμένου να αρχίσει να λειτουργεί ξανά η οικονομία.

Αύριο Τετάρτη συνεδριάζει η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων και ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα θα εισηγηθεί κάποιες αλλαγές στα μέτρα που ήδη ισχύουν.

Τα σενάρια που εξετάζονται είναι το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των κέντρων αισθητικής για περιποίηση μανικιούρ και πεντικιούρ από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου εκτός απροόπτου και την πιθανή επανεκκίνηση του λιανεμπορίου στις 29 Μαρτίου με αυστηρούς κανόνες και μέτρα, ενώ στο τραπέζι των συζητήσεων αναμένεται να βρεθεί και το θέμα των μετακινήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει χαλάρωση του ωραρίου απαγόρευσης των μετακινήσεων τα Σαββατοκύριακα. Έως τώρα για το Σάββατο και την Κυριακή ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 7 μ.μ. έως τις 5 π.μ. Αυτό που εξετάζεται είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας να αρχίζει από τις 9 μ.μ.

Στο τραπέζι είναι και η χαλάρωση του μέτρου που αφορά τον κωδικό 6. Σύμφωνα με πληροφορίες, παύει να ισχύει η απαγόρευση μετακίνησης σε άλλο δήμο με αυτοκίνητο, χρησιμοποιώντας τον συγκεκριμένο κωδικό. Έως και σήμερα το sms στο 13033 με τον κωδικό 6 προβλέπει τη μετακίνηση για σωματική άθληση και βόλτα με το κατοικίδιο χωρίς τη χρήση αυτοκινήτου, παρά μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X