Θέμα

Lockdown: Με click away τα καταστήματα! Όλες οι ανακοινώσεις για βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια, εκκλησίες (video)

Lockdown: Με click away τα καταστήματα! Όλες οι ανακοινώσεις για βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια, εκκλησίες (video)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με το δεύτερο lockdown να μετρά… πάνω από ένα μήνα “ζωής”, αλλά με τα αποτελέσματά του να μην είναι ικανοποιητικά, η κυβέρνηση πήρε τις αποφάσεις της.

Τα Χριστούγεννα απέχουν πια μόλις δύο εβδομάδες κι έτσι Στέλιος Πέτσας και Άδωνις Γεωργιάδης ανακοινώνουν ζωντανά τα νέα μέτρα.

Παγώνη: «Να μην ανοίξουν λιανεμπόριο και εκκλησίες! Δεν μας απασχολεί το ρεβεγιόν»! video

Το πώς δηλαδή θα λειτουργήσει η αγορά, πώς θα θα ανοίξουν τα καταστήματα και πώς θα κινηθούμε τις ημέρες των εορτών.

Ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ξεκινώντας πως δεν μπορεί να ανοίξει η αγορά όπως ελπίζαμε.

Έτσι λοιπόν αποφασίστηκε

Κλειστό το λιανεμπόριο σε όλη την επικράτεια. Από τις 13/12/2020 έως 07.01.21 θα εφαρμοστεί το click away.

Άνοιγμα κομμωτηρίων από 14.12.2020 σε όλη τη χώρα από τις 07.00 έως τις 21.00, μόνο με ραντεβού και αυστηρά μέτρα.

Άνοιγμα βιβλιοπωλείων από 14.12.2020 με διευρυμένο ωράριο και όριο ατόμων στο κατάστημα.

Εκκλησίες: Έτσι θα λειτουργήσουν τα Χριστούγεννα και τα Φώτα!

Άνοιγμα εκκλησιών ανήμερα μόνο των Χριστουγέννων και των Φώτων με όριο 9 άτομα στις εκκλησίες και 25 άτομα στους μητροπολιτικούς ναούς. Δεν θα γίνει φέτος αγιασμός των υδάτων σε ανοιχτό δημόσιο χώρο.

Απαγόρευση μετακινήσεων 22.00 έως 05.00 από 13.12.2020 έως 07.01.2021 με απαραίτητη χρήση SMS. Θα στέλνουμε το SMS νούμερο 2 για καταστήματα και κομμωτήρια.

Τρεις οι ημέρες καραντίνας για όσους έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό.

lockdown

Πώς θα λειτουργήσει το click away

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Άδωνις Γεωργιάδης, επεξηγώντας το πώς θα λειτουργήσει η διαδικασία.

Ο πελάτης θα κάνει την παραγγελία είτε μέσω eshop και πληρωμή ηλεκτρονικά, είτε τηλεφωνικά με πληρωμή μέσω POS έξω από το κατάστημα.

Θα πρέπει για να μετακινηθεί, να έχει μαζί του ηλεκτρονική απόδειξη πληρωμής ή SMS από την επιχείρηση με την επωνυμία της επιχείρησης, του πελάτου και την ακριβή ώρα του ραντεβού για την παραλαβή της παραγγελίας. Θα επιτρέπεται μόνο ένα άτομο να παραλαμβάνει την παραγγελία.

Click away: Τι είναι και πώς θα λειτουργεί! Όλα όσα αλλάζουν (video)

Αν επιχείρηση ανοίξει κι έχει βάλει μέσα στην επιχείρηση πελάτη, θα έχει πρόστιμο ύψους από 2.000 έως 50.000 ευρώ (αναλόγως των τετραγωνικών) και αναστολή λειτουργίας από 15 έως και 90 μέρες!

Mall, κλειστά εμπορικά και επιχειρήσεις που δεν “βλέπουν” στον δρόμο δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν με click away, είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, όπως σας είχε προϊδεάσει ο eretikos.gr.

Μάλιστα, ο υπουργός επανέλαβε πολλές φορές πως αν παρατηρηθεί συνωστισμός και πως το click away δεν λειτουργεί με ασφάλεια, η κυβέρνηση θα το αποσύρει!

Δείτε την εικόνα από τις ανακοινώσεις για το lockdown που μεταδόθηκε ζωντανά

Εκείνα που δεν θα ανοίξουν για τα Χριστούγεννα θα είναι τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα, είπε νωρίτερα το πρωί στον ΑΝΤ1 ο Άδωνις Γεωργιάδης καθώς «δεν μπορούν να λειτουργήσουν». Τα μόνα μαγαζιά, είπε, που θα λειτουργήσουν, θα είναι «αυτά που έχουν πόρτα στο δρόμο». Και αυτό για να μπορεί να λειτουργήσει το click away.

«Εμείς στο υπουργείο δουλεύαμε κάποια σενάρια. Ήμασταν προετοιμασμένοι και για το σενάριο, στο οποίο καταλήξαμε. Οι λοιμωξιολόγοι μας έκαναν αναλυτική παρουσίαση με βάση τα σενάρια που είχαμε καταρτίσει» τόνισε ακόμη ο Άδωνις σημειώνοντας ότι η εισήγηση των ειδικών δεν ήταν αυτή που θα ήθελε, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει υψηλός.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X