Κοινωνία

Lockdown στην Αττική: Τι θα γίνει με κηδείες, γάμους και βαπτίσεις;

Lockdown στην Αττική: Τι θα γίνει με κηδείες, γάμους και βαπτίσεις;
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τα περιοριστικά μέτρα που θα ισχύσουν στην Αττική για την αναχαίτιση της πανδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης (10/2) ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Το lockdown που ξεκινά από τις έξι το πρωί της Πέμπτης (11/02) φέρνει νέα δεδομένα στη λειτουργία των εκκλησιών και των θρησκευτικών τελετών.

Σχετικά με τους χώρους λατρείας, η τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, γίνεται από θρησκευτικούς λειτουργούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων.

Μπάχαλο! Ο Σταμπουλίδης το ανακοίνωσε, ο Χαρδαλιάς το ακύρωσε!

Σε θρησκευτικές τελετές όπως γάμοι, βαφτίσεις, κηδείες, μνημόσυνα, επιτρέπεται η συμμετοχή μόνο του θρησκευτικού λειτουργού, του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού και έως εννέα (9) ατόμων.

Τι μέτρα θα ισχύουν για την Αττική

Από αύριο στις 6 το πρωί και μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου για την Περιφέρεια Αττικής, ισχύουν τα εξής:

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική τόσο στους εσωτερικούς όσο και τους εξωτερικούς χώρους.

Lockdown στην Αττική: Έτσι θα λειτουργήσουν τα σχολεία! video

Εξακολουθεί να ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί τις καθημερινές, ενώ τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση θα είναι σε ισχύ από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.

Τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας, οι μετακινήσεις θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται με τη χρήση SMS για τους 6 λόγους που όλοι γνωρίζουμε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X