Κοινωνία

Λούτσα: Κακουργηματικές διώξεις στους δύο Τούρκους για το μακελειό

Λούτσα: Κακουργηματικές διώξεις στους δύο Τούρκους για το μακελειό
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Λούτσα: Ενώπιον του εισαγγελέα με την κατηγορία ότι συμμετείχαν στο μακελειό της 11ης Σεπτεμβρίου στη Λούτσα,  των έξι ομοεθνών τους, βρέθηκαν σήμερα οι δύο Τούρκοι υπήκοοι, 32 και 28 ετών.

Από την έρευνα του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών προέκυψαν ισχυρές ενδείξεις εμπλοκής τους στην πολλαπλή δολοφονία και χθες εκδόθηκαν και εκτελέστηκαν εντάλματα σύλληψης εις βάρος τους.

Αν και από τα στοιχεία της έρευνας οι δύο κατηγορούμενοι φέρεται να έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση του σχεδίου δολοφονίας των έξι συμπατριωτών τους, δεν αποδεικνύεται ότι ήταν αυτοί που πυροβόλησαν κατά των θυμάτων.

Επισήμως, η ΕΛ.ΑΣ. αναζητεί τουλάχιστον ένα άτομο ακόμη, που πάντως δεν έχει ταυτοποιηθεί, με τα στοιχεία να κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι οι φυσικοί αυτουργοί κατάφεραν να διαφύγουν τη σύλληψη. Στη σκηνή του εγκλήματος, εξάλλου, βρέθηκαν 60 κάλυκες που πυροδοτήθηκαν από τέσσερα όπλα.

Ο 32χρονος Σουλεϊμάν Ντ. κρατείται ήδη από το βράδυ της δολοφονίας. Εντοπίστηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λίγο μετά το πολλαπλό φονικό ενώ επιχειρούσε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό τη Μυτιλήνη, όπου διαμένει μόνιμα με τη σύζυγο και το παιδί τους. Αρχικά συνελήφθη επειδή βρέθηκε να έχει στην κατοχή του πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, ενώ σε έλεγχο που ακολούθησε στις αποσκευές του βρέθηκαν τέσσερα φυσίγγια.

Είχε προχωρήσει στην έκδοση του αεροπορικού εισιτηρίου του μέσω Τουρκίας λίγα λεπτά μετά τις ανθρωποκτονίες και επιπλέον, λίγες ώρες αργότερα ταυτοποιήθηκε σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας που λειτουργούσε στο μισθωμένο σπίτι των θυμάτων, στη Λούτσα. Υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις πως ο 32χρονος, που ανήκε αρχικά στο περιβάλλον των θυμάτων, διαδραμάτισε ρόλο «δούρειου ίππου» οδηγώντας τα θύματα στο σημείο της ενέδρας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X