Κοινωνία

Μαγιορκίνης: Pfizer και AstraZeneca καλύπτουν την ινδική μετάλλαξη

Μαγιορκίνης: Pfizer και AstraZeneca καλύπτουν την ινδική μετάλλαξη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό τόνισε ότι η συνολική επιδημιολογική εικόνα δείχνει ότι πιθανώς οδηγούμαστε σε ύφεση της επιδημίας, ωστόσο, η πορεία εξακολουθεί να είναι εύθραυστη μέχρι να επιτύχουμε ένα ικανοποιητικό ποσοστό ανοσίας.

Την τελευταία εβδομάδα ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα συνεχίζει να μειώνεται, όπως και η πίεση στο σύστημα υγείας.

Ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε ότι ο συνολικός αριθμός των διαγνώσεων στη χώρα μας μειώθηκε σημαντικά, καθώς καταγράφηκαν 15% λιγότερες διαγνώσεις συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ οι θάνατοι από Covid-19 μειώθηκαν κατά 27%.

Ο αριθμός των νοσηλευομένων με κορονοϊό στις ΜΕΘ εντός της τελευταίας εβδομάδας μειώθηκε κατά περίπου 10%, ενώ ο αριθμός των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία της επικράτειας υποχωρεί σε λιγότερες από 200 ανά ημέρα.

Αναφερόμενος στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων, ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επικαλούμενος τα στοιχεία του Public Health England για το Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφερε πως φαίνεται ότι το στέλεχος Δ, που έχει επεκταθεί ιδιαίτερα στην Ινδία, καλύπτεται σε ικανοποιητικό βαθμό μετά από τη χορήγηση των δύο δόσεων τόσο του AstraZeneca, όσο και του Pfizer.

Παπαευαγγέλου: Η διασπορά δεν έχει ακόμα ελεγχθεί – Η ξεγνοιασιά θα αργήσει να έρθει  

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X