Κοινωνία

Ματίνα Παγώνη: Τέταρτη δόση στον γενικό πληθυσμό αρχές Σεπτεμβρίου!

Ματίνα Παγώνη: Τέταρτη δόση στον γενικό πληθυσμό αρχές Σεπτεμβρίου!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Ήδη ξεκίνησε στο εξωτερικό η τέταρτη δόση. Υπάρχει η Επιτροπή Εμβολιασμών που συστήνει σε συγκεκριμένες ομάδες τέταρτη δόση, γιατί αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία είναι ηλικιωμένοι με υποκείμενα νοσήματα. Οι περισσότεροι είναι ανεμβολίαστοι σε ποσοστό 70%-75%, αλλά υπάρχουν και εμβολιασμένοι με δύο και τρεις δόσεις με πολλά υποκείμενα νοσήματα», επισήμανε η Ματίνα Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Για τον υπόλοιπο πληθυσμό, συνέστησε ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα πρέπει εγκαίρως να αποφασίσει τι θα γίνει πριν τον Σεπτέμβριο, πριν ξεκινήσουν τα σχολεία και αυξηθεί η κίνηση.

«Εκτιμώ ότι αρχές Σεπτέμβρη θα ξεκινήσει η χορήγηση της τέταρτης δόσης για όλους», τόνισε.

Θυμίζουμε πως σύσταση χορήγησης 4ης δόσης (2ης αναμνηστικής) για τον κορονοϊό σε άτομα άνω των 70 ετών, διαμένοντες σε δομές φροντίδας ηλικιωμένων καθώς και σε άτομα άνω των 60 ετών με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα ανακοίνωσε πρόσφατα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού.

Η πλατφόρμα των ραντεβού έχει ήδη ανοίξει. Αρχικά θα μπορούν να εμβολιαστούν οι πολίτες άνω των 80 ετών, ενώ θα ακολουθήσει η ηλικιακή ομάδα 70-79 και ύστερα η ομάδα 60-69.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού προτείνει τη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης με mRNA εμβόλιο Pfizer και Moderna , σε χρονικό διάστημα τουλάχιστον τεσσάρων μηνών μετά τον εμβολιασμό με την 1η αναμνηστική δόση (3η δόση). Σε άτομα που έχουν νοσήσει μετά τη χορήγηση της 1ης αναμνηστικής δόσης, δεν προτείνεται 2η αναμνηστική δόση.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 20 Ιανουαρίου εμβολιάζονται με την 4η δόση του εμβολίου κατά της covid-19 οι πολίτες που ανήκουν στην ομάδα των ανοσοκατεσταλμένων. Η 2η αναμνηστική δόση για την ομάδα αυτή χορηγείται 3 μήνες μετά την 1η αναμνηστική. Στην παραπάνω ομάδα περιλαμβάνονται και παιδιά και έφηβοι 12 έως 17 ετών με ανοσοκαταστολή και νοσήματα υψηλού κινδύνου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X