Κοινωνία

Μέλος του “συνδικάτου του εγκλήματος” ο νεκρός στα Βριλήσσια

Μέλος του “συνδικάτου του εγκλήματος” ο νεκρός στα Βριλήσσια
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο νεκρός στα Βριλήσσια είναι γνωστό μέλος του “συνδικάτου του εγκλήματος”. Πρόκειται για τον Δημήτρη Καπέ ή Καπετανάκη ο οποίος γαζώθηκε κυριολεκτικά στην οδό Υμηττού.

Ο 56χρονος φέρεται να περπατούσε πεζός στην περιοχή όταν κυριολεκτικά “τον γάζωσαν” οι δράστες μέσα από το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εικάζεται ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ενώ λίγη ώρα μετά βρέθηκε ένα αυτοκίνητο καμένο, δύο χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο του εγκλήματος. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας.

Tον «γάζωσαν» από κοντινή απόσταση, δίνοντας του μάλιστα και χαριστική βολή στο κεφάλι.

Η εκτέλεσή του, φαίνεται να συνδέεται με τον θάνατο του πρώην ΕΚΑΜίτη Σπύρου Παπαχρήστου, ενώ υπάρχει και ένας άλλος φόνος στην περιοχή του Πειραιά έξω από τα γραφεία πετρελαϊκής εταιρείας που διερευνάται κατά πόσον συνδέεται με τον δολοφονημένο.

Το θύμα, ήταν ηλικίας 56 ετών και κάτοικος Βριλησσίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες είχε εμπλακεί την δεκαετία του ‘90 στο μεγάλο Συνδικάτο του Εγκλήματος με τις δολοφονίες «νονών» της νύχτας.

Το όνομά του ήταν ανάμεσα σε αυτά που αναφέρονταν στην πρόσφατη δικογραφία της ΕΥΠ (που σχηματίστηκε επί διοίκησης Ρουμπάτη) για προστασία οίκων ανοχής και διαφθορά στο εσωτερικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο 56χρονος βρισκόταν για καιρό στο μικροσκόπιο τόσο της ΕΛ.ΑΣ. όσο και της ΕΥΠ, ενώ καταγράφονταν για μεγάλο διάστημα τις συνομιλίες του.

Επίσης, πρόσφατα το όνομά του αναφερόταν στην δικογραφία έρευνας της ΕΥΠ για επίορκους αστυνομικούς.

Επίσης, θεωρείται ότι στο παρελθόν ήταν στενός συνεργάτης «τραπεζίτη» της νύχτας που δολοφονήθηκε το 2019 στο Χαϊδάρι.

Πρώτη φορά είχε συλληφθεί την δεκαετία του ’80 στην Σουηδία με διεθνές ένταλμα σύλληψης των ελληνικών διωκτικών αρχών.

Δημήτρης Καπές Καπετανάκης

Ο Καπετανάκης είχε συλληφθεί για τη ληστεία που είχε γίνει στις 10 Ιουνίου του 2001 στην εταιρεία “Δέλτα” με λεία 169.000.000 δραχμές. Ο ίδιος μαζί με άλλα δύο άτομα κατάφεραν να μπουν στην εταιρεία χωρίς να γίνουν αντιληπτοί και στη συνέχεια φορώντας κουκούλες, έδεσαν το λογιστή με χειροπέδες σε σώμα καλοριφέρ και από το ανοιχτό χρηματοκιβώτιο πήραν τα χρήματα και κατάφεραν να διαφύγουν.

Ο ¨πόλεμος¨ των νονών της νύχτας και οι 11 μεγάλοι αρχηγοί

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X