Κοινωνία

Μετάλλαξη Όμικρον: Πολύ πιο μεταδοτική από τη Δέλτα σύμφωνα με στέλεχος της φαρμακευτικής ASPEN

Μετάλλαξη Όμικρον: Πολύ πιο μεταδοτική από τη Δέλτα σύμφωνα με στέλεχος της φαρμακευτικής ASPEN
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πολύ πιο μεταδοτική είναι η μετάλλαξη Όμικρον σε σχέση με τη Βήτα και τη Δέλτα, σύμφωνα τον Δρ Σταύρο Νικολάου, επικεφαλή στρατηγικής της φαρμακευτικής εταιρίας ASPEN που δραστηριοποιείται στην Νότια Αφρική.

Ο εκπρόσωπος της ASPEN σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Open, τόνισε πως σύμφωνα με τις μέχρι τώρα μελέτες, που έχουν πραγματοποιηθεί στην Νότια Αφρική η μετάλλαξη Όμικρον:

«Είναι πιο μεταδοτική από τις μεταλλάξεις Δέλτα και Βήτα. Το πρώτο πράγμα που εξετάζουμε είναι ο ρυθμός εξάπλωσης. Ο ρυθμός εξάπλωσης χθες ήταν 3,1. Αυτό σημαίνει ότι κάθε ένα άτομο που μολύνεται θα μολύνει ακόμη 3,1 ανθρώπους».

Επισήμανε πως το το ποσοστό θετικότητας της νέας παραλλαγής είναι επίσης πολύ υψηλό, καθώς αγγίζει το 30% , που σημαίνει ότι σε κάθε 10 ανθρώπους που υποβάλλονται σε τεστ κορονοϊού, οι 3 θα είναι θετικοί.

Όσον αφορά τους ανεμβολίαστους υπογράμμισε πως το 75-80% των ασθενών που νοσούν σοβαρά από τη μετάλλαξη Όμικρον, δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Σε μια χώρα που έχει ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, ανακοίνωσε πως η φαρμακευτική που εκπροσωπεί ετοιμάζει ένα νέο μονοδοσικό εμβόλιο σε συνεργασία με την Johnson & Johnson.

«Η Αφρική θα έχει το δικό της εμβόλιο που ονομάζεται «Aspenovax». Από τον επόμενο χρόνο η Aspen θα παράγει το δικό της εμβόλιο κατά του κορονοϊού και θα το διανέμουμε στην Αφρική» κατέληξε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X