Κοινωνία

Μητσοτάκης: Σηκώνει την αυλαία της δημόσιας συζήτησης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Μητσοτάκης: Σηκώνει την αυλαία της δημόσιας συζήτησης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Γάμος ομόφυλων: Έτοιμος να… αποκαλύψει τις κυβερνητικές προθέσεις γύρω από μία κομβική μεταρρύθμιση, η οποία σχετίζεται με το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών είναι ο πρωθυπουργός. Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την αναφορά του προς τους δημοσιογράφους, τους οποίους και κάλεσε “να μη βάζουν το κάρο μπροστά από το άλογο” ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να σηκώσει την αυλαία του διαλόγου για ένα ζήτημα που ήδη προκαλεί αντιδράσεις εντός και εκτός των “γαλάζιων” τειχών. Και η πρωθυπουργική κίνηση θα έρθει στην πρώτη γραμμή, όπως όλα δείχνουν, στη συνέντευξη που θα παραχωρήσει το απόγευμα της Τετάρτης στη Δημόσια Τηλεόραση.

Στη διάρκεια της συνέντευξής του, ο πρωθυπουργός θα περιγράψει τους άξονες επάνω στους οποίους θα…πατήσει η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήδη έχει δείξει σαφώς προς την κατεύθυνση της διεξοδικής ανάλυσης των προθέσεων της κυβέρνησης όσον αφορά στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας πριν το σχέδιο νόμου φτάσει στην Ολομέλεια της Βουλής. Κοινώς, το…κλειδί θα είναι ο αναλυτικός διάλογος τόσο με την κοινωνία και με τους αρμόδιους φορείς, όσο και με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πριν το σχέδιο νόμου…πάρει το δρόμο του, προκειμένου να ψηφιστεί στο Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το κυβερνητικό νομοσχέδιο θα προβλέπει τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και το δικαίωμά τους στην τεκνοθεσία. Στόχος των κινήσεων του Μεγάρου Μαξίμου αποτελεί η προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών αυτών των ζευγαριών που ήδη συνυπάρχουν και σήμερα δεν αναγνωρίζονται. Στοιχείο που επιφέρει σημαντικές διακρίσεις σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά. Σύμφωνα, πάντα, με τις ίδιες πληροφορίες ένα ομόφυλο ζευγάρι, το οποίο σήμερα έχει ένα ή ακόμη και περισσότερα παιδιά θα έχει τη δυνατότητα να αναγνωριστεί ως κηδεμόνας η γυναίκα ή ο άντρας που δεν είναι βιολογικός γονιός. Ταυτόχρονα, το νομοσχέδιο που θα παρουσιαστεί, με το πέρας του διαλόγου που θα έχει προηγηθεί, αναμένεται ότι δε θα αναγνωρίζει ως δικαίωμα στα ομόφυλα ζευγάρια την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Για παράδειγμα, μέσω παρένθετης μητέρας. Σε κάθε περίπτωση, ο χρόνος για την αποκάλυψη των κυβερνητικών προθέσεων μετράει αντίστροφα, προκειμένου να σηκώσει αυλαία και η συζήτηση με την κοινωνία και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X