Θέμα

Αδειασμα Μητσοτάκη: Μόνο με τεστ στις εκκλησίες ανεμβολίαστοι πιστοί και ιερείς με απόφαση της Ιεράς Συνόδου!

Αδειασμα Μητσοτάκη: Μόνο με τεστ στις εκκλησίες ανεμβολίαστοι πιστοί και ιερείς με απόφαση της Ιεράς Συνόδου!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε εγκύκλιο που εξέδωσε, η Ιερά Σύνοδος καλεί όλους τους πιστούς και τον κλήρο «να τηρεί επακριβώς άπαντα τα μέτρα προστασίας», στέλνοντας μήνυμα σε όσους πιστούς δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα να προσέρχονται στους ιερούς ναούς αφότου έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ (rapid ή pcr).

Εν ολίγοις η Ιερά Σύνοδος «ψήφισε» την τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ που λοιδόρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ασφαλώς τον άδειασε μεγαλοπρεπώς και όλους όσους υποστήριζαν πως δήθεν δεν είναι εφικτός ο έλεγχος στις εκκλησίες.

Και κάλεσμα για εμβολιασμό

Προτρέπει παράλληλα εκ νέου τους πολίτες να εμβολιαστούν. Τονίζει επίσης την υποχρέωση των ιερέων, ψαλτών, νεωκόρων κλπ να υποβάλλονται σε δύο τεστ την εβδομάδα (rapid ή pcr). Ο έλεγχος των τεστ θα γίνεται από τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια.

Το Twitter «μαστιγώνει» Μητσοτάκη μετά την «εξυπνάδα» για Τσίπρα και… κεράκι! video

Η εγκύκλιος εκδόθηκε ύστερα από επικοινωνία του Γραφείου του Πρωθυπουργού με την Ιεραρχία της Εκκλησίας, ύστερα και από αυτά που είπε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο MEGA.

Η Ιεραρχία της Εκκλησίας ανταποκρίθηκε αμέσως κι έστειλε τη σχετική εγκύκλιο για τη διενέργεια τεστ.

Να σημειωθεί ότι σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν ισχύουν μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε χώρους λατρείας λόγω υγειονομικών περιοριστικών μέτρων.

Δείτε ολόκληρη την εγκύκλιο κάνοντας κλικ εδώ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X