Κοινωνία

Μύκονος: Βουβή εδώ και ένα 24ωρο! Συνεχίζονται οι ακυρώσεις – Μια ανάσα από το lockdown άλλα 4 νησιά

Μύκονος: Βουβή εδώ και ένα 24ωρο! Συνεχίζονται οι ακυρώσεις – Μια ανάσα από το lockdown άλλα 4 νησιά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μύκονος: Τέλος τα πάρτι με την μουσική στη διαπασών και οι χοροί στα μαγαζιά της Μυκόνου μετά τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία το Σάββατο και τα οποία θα ισχύουν – τουλάχιστον – μέχρι και τη Δευτέρα (26/07).

Οι αντιδράσεις από τους επιχειρηματίες και τοπικούς παράγοντες του νησιού πολλές και οι φόβοι για την τουριστική σεζόν ακόμα περισσότεροι.

Την ίδια ώρα άλλα 4 νησιά βρίσκονται μία «ανάσα» πριν την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας, καθώς παρατηρείται έξαρση των κρουσμάτων. Και αν η κατάσταση δεν εκτονωθεί τις επόμενες ημέρες, οι προβλέψεις των ειδικών μόνο καθησυχαστικές δεν είναι. Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, δήλωσε σήμερα ότι τα κρούσματα της μετάλλαξης Δ συνεχώς αυξάνονται στην Ελλάδα και εκτίμησε πως στα μέσα του Αυγούστου μπορεί να καταγράφονται έως και 6.500 μολύνσεις Covid-19 σε καθημερινή βάση.

Ποια νησιά αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο του lockdown

Η Μύκονος ήταν μόνο η αρχή όπως φαίνεται από τα επιδημιολογικά δεδομένα του ΕΟΔΥ. Στο «μικροσκόπιο» των ειδικών βρίσκονται ακόμη 5 προορισμοί (4 νησιά) στα οποία παρουσιάζεται μεγάλη διασπορά του ιού.

Τα κρούσματα σε αυτές τις περιοχές ανά 100.000 πληθυσμού παρουσιάζουν αύξηση άνω του 500%.

Οι περιοχές που βρίσκονται στα «κόκκινα» είναι:

  • η Πάρος
  • η Ίος
  • η Σαντορίνη
  • το Ρέθυμνο
  • το Ηράκλειο

Υπενθυμίζεται ότι στη Μύκονο ισχύουν τα εξής μέτρα:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, αρχής γενομένης από τις 18:00 του Σαββάτου.

Τα μέτρα ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα 26/7 στις 06:00 το πρωί με ενδιάμεση επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης.

Αγωνία για την τουριστική σεζόν

«Το παράδειγμα της Μυκόνου ξεκάθαρα δείχνει ότι είμαστε σε δεύτερη σεζόν Covid. Όπου δεν τηρούνται τα μέτρα κινδυνεύει η τοπική οικονομία με ό,τι αυτό συνεπάγεται» τόνισε σε δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος και υπογραμμίζει: «Ανησυχία υπάρχει, όπως έχω πει πριν από δύο μήνες, τα επιδημιολογικά δεδομένα κρίνουν και την εξέλιξη της σεζόν».

Προς το παρόν η χώρα είναι σε καλύτερα επίπεδα από 2020 τονίζει ο κύριος Τάσιος, ωστόσο σημειώνει ότι η Μύκονος ήταν το πρώτο καμπανάκι, εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα σχολαστικά και δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός, μπορεί να μην έχουμε σεζόν μετά τον Αύγουστο.

Εστιάζοντας στις ακυρώσεις στο νησί των ανέμων, ο πρόεδρος της ΠΟΞ κάνει λόγο για λογικές ακυρώσεις που προέρχονται από Έλληνες και ξένους, όπως εξηγεί.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X